Hyppää sisältöön

Parempaa järjestövaikuttamista! -podcast

Visiopod: Parempaa järjestövaikuttamista kansikuva.

Miten kansalaisjärjestöt voivat saada paremmin äänensä kuuluviin 2020-luvun Suomessa? Opintokeskus Vision Parempaa järjestövaikuttamista! -podcast vie kuulijansa matkalle järjestöjen vaikuttamistyön laajalle kentälle.

Millainen on kansalaisjärjestöjen rooli vaikuttamistyön kentällä 2020-luvun kynnyksellä? Mitä lainalaisuuksia on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamisessa? Miten perinteinen media ja some voidaan valjastaa vaikuttamistyön palvelukseen? Miten järjestöt voivat vaikuttaa yhä enemmän ilmastonmuutoksen torjuntaan tai työskennellä moninaisemman yhteiskunnan eteen? Ja entäs nuoret – millainen järjestötoiminta puhuttelee heitä?

Mm. näihin teemoihin tullaan perehtymään podcastissamme tammikuusta 2020 alkaen. Mikrofonin äärelle, aiheesta keskustelemaan on kutsuttu Suomen parhaita vaikuttamistyön asiantuntijoita ja kovia tekijöitä.

Parempaa järjestövaikuttamista -podcast 27.1.2020 alkaen! Pysy kuulolla ja vinkkaa myös kaverille!


Jakso 1: Järjestöt vaikuttamistyön kentällä

Aaro Harju ja Petri Toikkanen podcaststudiossa kuvattuna.

Järjestöillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rakentajina ja vaikuttajina. Miten rooli vaikuttajina on historian saatossa kehittynyt? Mitä järjestöt tarvitsevat tulevaisuudessa onnistuakseen vaikuttajina? Aiheesta on tohtori Aaro Harjun kanssa keskustelemassa Petri Toikkanen.
Kuuntele jakso!


Jakso 2: Vaikuta politiikassa!

Tiina Elo, Elina Moisio ja Tuomas Viskari podcaststudiossa kuvattuna.

Lobbari, asiantuntija vai kansalaisvaikuttaja? Tässä keskustelussa puhumme järjestöistä ja vaikuttamisesta poliittiseen päätöksentekoon. Keskustelijoina kansanedustaja Tiina Elo ja vaikuttajaviestijä Elina Moisio. Keskustelua vetää Tuomas Viskari.
Kuuntele jakso!


Jakso 3: Järjestöjen ääni kuuluviin medioissa!

Sonja Finér, Heidi Hagelin ja Sari Kuvaja podcaststudiossa kuvattuna.

Miten kansalaisjärjestöt saavat äänensä kuuluviin eri medioissa? Keskustelijoina ovat Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sekä Ilta-Sanomien ja Taloussanomien erikoistoimittaja Heidi Hagelin. Keskustelua vetää Sari Kuvaja
Kuuntele jakso!


Jakso 4: Ei vaikuttamista ilman somea

Marko Suomi ja Fatim Diarra podcaststudiossa kuvattuna.

Miksi kansalaisjärjestöjen tulee olla läsnä myös sosiaalisessa mediassa ja miksi sosiaalisesta mediasta pois jättäytyminen on lopulta huono vaihtoehto. Some-asiantuntija Marko Suomen kanssa keskustelemassa Fatim Diarra.
Kuuntele jakso!


Jakso 5: Järjestöt yhdenvertaisuutta edistämässä

Jenni Tuominen, Touko Niinimäki ja Anna Moring podcaststudiossa kuvattuna.

Miten yhdenvertaisuutta voidaan edistää järjestötyössä? Aiheesta keskustelemassa toiminnanjohtaja Jenni Tuominen Monika-Naiset liitosta ja seniorityön asiantuntija Touko Niinimäki Setasta. Keskustelua vetää Anna Moring.
Kuuntele jakso!


Jakso 6: Järjestöt ilmastovaikuttajina

Oras Tynkkynen ja Kaisa Kosonen podcaststudiossa kuvattuna.

Kansalaisjärjestöt ovat uurastaneet ilmastokriisin torjumiseksi vuosikymmeniä, silti maailman päästöt ovat vain kasvaneet. Mikä on mennyt pieleen ja mitä järjestöt voisivat tehdä paremmin? Aiheesta Greenpeacen Kaisa Kososen kanssa on keskustelemassa Oras Tynkkynen. Kuuntele jakso!


Jakso 7: Nuoret ja järjestövaikuttaminen

Virva Viljanen, Katri Ylinen ja Aino Kenttälä podcaststudiossa kuvattuna.

Millainen vaikuttamis- ja järjestötoiminta kiinnostaa nuoria? Kuinka osallistaa nuoret ja saada heidät mukaan järjestötyöhön? Aiheesta keskustelemassa osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen Allianssista ja Jyväskylän vihreiden nuorten pj. Aino Kenttälä. Keskustelua vetää Katri Ylinen.
Kuuntele jakso!


Jakso 8: Vaikuttamistyö osana organisaation strategiaa

Esa Iivonen ja Petri Toikkanen podcaststudiossa kuvattuna.

Vaikuttamistyö vaatii pitkäjänteistä suunnittelua. Mitä vaikuttamistyön strategian tulisi sisältää, miksi päämäärät ja keinot menevät usein sekaisin ja miten tavoitteita tulisi mitata? Strategioista on keskustelemassa MLL:n lapsi- ja perhepolitiikan johtavan asiantuntijan Esa Iivonen kanssa Petri Toikkanen.
Kuuntele jakso!


Jakso 9: Kansalaisaloitteet ja kampanjat vaikuttamiskanavina

Laura Kolehmainen ja Hanna-Marilla Zidan podcaststudiossa kuvattuna.

Miten tehdään onnistunut kampanja ja mistä voi aloittaa? Entä kaipaavatko ihmiset ei-puoluepoliittista järjestäytymistä?
Jakson vieraat Laura Kolehmainen ja Hanna-Marilla Zidan kertovat kokemuksistaan Ilmastoveivi 2019 -kampanjasta sekä Suostumus2018 -kansalaisaloitteesta. Keskusteluttajana Lukas Korpelainen.
Kuuntele jakso!


Jakso 10: Vaikuta yli rajojen!

Rilli Lappalainen ja Tuomas Tuure podcaststudiossa kuvattuna.

Eroaako järjestöjen vaikuttamistyö Suomessa ja ulkomailla toisistaan? Mitä elementtejä tarvitaan hyvään vaikuttamistyöhön kansainvälisellä tasolla? Mm. näistä aiheista keskustelivat vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen Fingosta ja koordinaattori Tuomas Tuure Abiliksesta.
Kuuntele jakso!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa