Hyppää sisältöön

På Svenska

VISIO – Gröna tankar, utbildning och kultur

Studiecentret Visio är folkbildningsinstitut, som syftar till att stöda det civila samhället och grönt tänkande genom vuxenutbildning. Visio är en läroanstalt enligt lagen om fritt bildningsarbete.

Studiecentret Visio upprätthålls av Gröna Bildningsförbundet rf, som var grundat 1990. Studiecentret var grundat fem år senare. Tankesmedjan har fungerat som en del av Visio från år 2005.

Gröna Bildningsförbundet har 23 medlemsföreningar, som representerar olika medborgarorganisationer från olika delar av Finland. Visios uppgift är att främja och genomföra hållbar utveckling, gröna värden och demokrati genom vuxenutbildning, upplysning och kulturverksamhet. Visio också publicerar böcker.

Visio är medlen i Green European Foundation och Förbundet Nordisk Vuxenupplyssning.

Visios utbildningstjänster

1. Stöd för skolningar som ordnas i föreningar

Föreningar kan söka Visio-stöd till alla utbildningar och studiecirklar, som de organiserar. Visio stöder finansiellt sådan utbildningen, som är i linje med Visios värdar och målsättningar. Visio prioriserar sina egna medlemsorganisationer, men Visio har möjligheter att stöda också andra föreningar, om deras utbildning är i linje med Visios värdar.

2. Finska språket och integration

Visios invandrarutbildnings målet är förbättra invandrarnas roll som än aktiv och miljövetande medborgare i Finska samhället. Utbildningsverksamhet är i allmänhet organiserad av invandrarorganisationer.

3. Visios andra utbildningsområden

Visio arrangerar öppna kurser och föreläsningar, som finns i kurskalendar. Visio också arrangerar olika slags evenemang, seminarier och utbildning med sina medlemsorganisationer  och tar del i olika utbildningsprojekt. För mer information kontakta Visios personal.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa