Parempaa järjestövaikuttamista! -podcast

Miten kansalaisjärjestöt voivat saada paremmin äänensä kuuluviin 2020-luvun Suomessa? Opintokeskus Vision Parempaa järjestövaikuttamista! -podcast vie kuulijansa matkalle järjestöjen vaikuttamistyön laajalle kentälle.

Millainen on kansalaisjärjestöjen rooli vaikuttamistyön kentällä 2020-luvun kynnyksellä? Mitä lainalaisuuksia on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamisessa? Miten perinteinen media ja some voidaan valjastaa vaikuttamistyön palvelukseen? Miten järjestöt voivat vaikuttaa yhä enemmän ilmastonmuutoksen torjuntaan tai työskennellä moninaisemman yhteiskunnan eteen? Ja entäs nuoret – millainen järjestötoiminta puhuttelee heitä?

Mm. näihin teemoihin tullaan perehtymään podcastissamme tammikuusta 2020 alkaen. Mikrofonin äärelle, aiheesta keskustelemaan on kutsuttu Suomen parhaita vaikuttamistyön asiantuntijoita ja kovia tekijöitä.

Parempaa järjestövaikuttamista -podcast 27.1.2020 alkaen! Pysy kuulolla ja vinkkaa myös kaverille!


Jakso 1: Järjestöt vaikuttamistyön kentällä

Järjestöillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rakentajina ja vaikuttajina. Miten rooli vaikuttajina on historian saatossa kehittynyt? Mitä järjestöt tarvitsevat tulevaisuudessa onnistuakseen vaikuttajina? Aiheesta on tohtori Aaro Harjun kanssa keskustelemassa Petri Toikkanen.
Kuuntele jakso!


Jakso 2: Vaikuta politiikassa!

Lobbari, asiantuntija vai kansalaisvaikuttaja? Tässä keskustelussa puhumme järjestöistä ja vaikuttamisesta poliittiseen päätöksentekoon. Keskustelijoina kansanedustaja Tiina Elo ja vaikuttajaviestijä Elina Moisio. Keskustelua vetää Tuomas Viskari.
Kuuntele jakso!


Jakso 3: Järjestöjen ääni kuuluviin medioissa!

Miten kansalaisjärjestöt saavat äänensä kuuluviin eri medioissa? Keskustelijoina ovat Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sekä Ilta-Sanomien ja Taloussanomien erikoistoimittaja Heidi Hagelin. Keskustelua vetää Sari Kuvaja
Kuuntele jakso!


Jakso 4: Ei vaikuttamista ilman somea

Miksi kansalaisjärjestöjen tulee olla läsnä myös sosiaalisessa mediassa ja miksi sosiaalisesta mediasta pois jättäytyminen on lopulta huono vaihtoehto. Some-asiantuntija Marko Suomen kanssa keskustelemassa Fatim Diarra.
Kuuntele jakso!


Jakso 5: Järjestöt yhdenvertaisuutta edistämässä

Miten yhdenvertaisuutta voidaan edistää järjestötyössä? Aiheesta keskustelemassa toiminnanjohtaja Jenni Tuominen Monika-Naiset liitosta ja seniorityön asiantuntija Touko Niinimäki Setasta. Keskustelua vetää Anna Moring.
Kuuntele jakso!


Jakso 6: Järjestöt ilmastovaikuttajina

Kansalaisjärjestöt ovat uurastaneet ilmastokriisin torjumiseksi vuosikymmeniä, silti maailman päästöt ovat vain kasvaneet. Mikä on mennyt pieleen ja mitä järjestöt voisivat tehdä paremmin? Aiheesta Greenpeacen Kaisa Kososen kanssa on keskustelemassa Oras Tynkkynen. Kuuntele jakso!


Jakso 7: Nuoret ja järjestövaikuttaminen

Millainen vaikuttamis- ja järjestötoiminta kiinnostaa nuoria? Kuinka osallistaa nuoret ja saada heidät mukaan järjestötyöhön? Aiheesta keskustelemassa osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen Allianssista ja Jyväskylän vihreiden nuorten pj. Aino Kenttälä. Keskustelua vetää Katri Ylinen.
Kuuntele jakso!


Jakso 8: Vaikuttamistyö osana organisaation strategiaa

Vaikuttamistyö vaatii pitkäjänteistä suunnittelua. Mitä vaikuttamistyön strategian tulisi sisältää, miksi päämäärät ja keinot menevät usein sekaisin ja miten tavoitteita tulisi mitata? Strategioista on keskustelemassa MLL:n lapsi- ja perhepolitiikan johtavan asiantuntijan Esa Iivonen kanssa Petri Toikkanen.
Kuuntele jakso!


Jakso 9: Kansalaisaloitteet ja kampanjat vaikuttamiskanavina

Miten tehdään onnistunut kampanja ja mistä voi aloittaa? Entä kaipaavatko ihmiset ei-puoluepoliittista järjestäytymistä?
Jakson vieraat Laura Kolehmainen ja Hanna-Marilla Zidan kertovat kokemuksistaan Ilmastoveivi 2019 -kampanjasta sekä Suostumus2018 -kansalaisaloitteesta. Keskusteluttajana Lukas Korpelainen.
Kuuntele jakso!


Jakso 10: Vaikuta yli rajojen!

Eroaako järjestöjen vaikuttamistyö Suomessa ja ulkomailla toisistaan? Mitä elementtejä tarvitaan hyvään vaikuttamistyöhön kansainvälisellä tasolla? Mm. näistä aiheista keskustelivat vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen Fingosta ja koordinaattori Tuomas Tuure Abiliksesta.
Kuuntele jakso!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.