Hyppää sisältöön

Mihin menet kuntatalous? Verkkokeskustelutilaisuus 17.4. 9.30-11

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mihin menet kuntatalous? Verkkokeskustelutilaisuus 17.4. 9.30-11

17.4.2020, 09:30 - 11:00

Tiedot

Päivämäärä:
17.4.2020
Aika:
09:30 - 11:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , ,

Tapahtumapaikka

Verkossa
Suomi

Järjestäjä

vihreä liitto r.p.

Kuvaus

Suomalaisten kuntien taloustilanne ja tulevaisuus puhuttavat päivittäin, erityisesti koronaviruksen aiheuttaman pandemian aiheuttamien taloushaasteiden vuoksi. Toisaalta Suomessa on kovaa vauhtia kasvavia ja urbanisoituvia keskuksia, toisaalta maakuntakaupunkien ja syrjäseutujen väestönkasvu on voimakkaan negatiivinen. Kunnat joutuvat kohtaamaan väestön ikääntymisen, syntyvyyden heikkenemisen ja muuttoliikkeen aiheuttamat haasteet riippumatta siitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden ja aluehallinnon uudistukset toteutuvat. Koronaviruksen aiheuttama epidemia puolestaan vähentää kuntien verotuloja, vaikeuttaa yritysten toimintaa ja lisää sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia.

Vihreiden kaupunki- ja kuntavisiotyöryhmä järjestää yhdessä opintokeskus Vision kanssa avoimen keskustelutilaisuuden kuntien keskipitkän aikavälin tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuuden alustajana toimii Minna Punakallio, Kuntaliiton pääekonomisti.

Tilaisuus on ilmainen, mutta pyydämme osallistujia ilmoittautumaan oheisella lomakkeella.

Aika

Perjantaina 17.4. kello 9.30-11.00. Verkkostriimaus alkaa n. 9.25. Linkki löytyy opintokeskus Vision facebook-sivulla ja tältä sivulta.

 

Verkkoalusta

Keskustelu järjestetään Google Hangouts Meet -verkkoalustalla. Ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta he voivat osallistua. Osallistujia pyydetään sammuttamaan web-kamera ja mikrofoni ennen tapahtumaan liittymistä (onnistuu linkin napauttamisen jälkeen ennen varsinaiseen kokoukseen liittymistä) ja avaamaan ne vain kysymyksiä esittäessään. Luennoitsijan materiaalit jaetaan osallistujille koulutuksen jälkeen.

Osallistumismaksu

Ilmainen.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen torstaihin 16.4.2020 klo 15.00 mennessä alta.

 

 

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa