Hyppää sisältöön

Miten Visiotukea haetaan

Askel 1: Hae Vision kanssajärjestäjäksi

Ota yhteyttä yhteyttä opintosihteeriin (044 7273240, leena.karisto@opintokeskusvisio.fi), joka lähettää sinulle linkin lomakkeeseen, joka täytettävä ensimmäisenä. Tämän jälkeen opintosihteeri pyytää sinulta vielä yhdistyksen toimintasuunnitelmaa ja talousarviota sähköpostitse. (Vihreän puolueen alaisten yhdistysten ei tarvitse lähettää toimintasuunnitelmaa tai talousarviota.)

Askel 2: Hanki visiotuen käyttäjätunnukset

Kun yhdistys on hyväksytty Vision koulutustoiminnan kanssajärjestäjäksi, opintosihteeri lisää yhdistyksen yhteyshenkilön/henkilöt visiotuki-verkkopalveluun ja luo käyttäjätunnuksen. Tämän jälkeen yhteyshenkilöille lähetetään linkki, jossa voi luoda oman salasanan verkkopalveluun.

Askel 3: Hae vuosikiintiötä seuraavalle vuodelle

Jokainen kanssajärjestäjä voi hakea koulutustoimintaa varten varten vuosikiintiötä. Vuosikiintiö on  yhdistyksen arvio seuraavan vuoden koulutustoiminnan opintotuntien määrästä. 

Kiintiötä haetaan lokakuussa ja Visio vahvistaa kunkin yhdistyksen kiintiön joulukuussa.Jos yhdistys hyväksytään kanssajärjestäjäksi kesken vuotta, voitte tiedustella vapautuneita tunteja opintosihteeriltä.

Askel 4: Laadi koulutussuunnitelma

Kun yhdistyksellenne on myönnetty vuosikiintiö, voitte laatia koulutuksista suunnitelmat visiotukeen. Suunnitelmassa kerrotaan koulutuksen teema, kouluttajat, koulutuksen kesto opintotunteina ja osaamistavoitteet. Sen tulee olla valmis 2 viikkoa ennen koulutuksen alkamista.

Askel 5: Koulutuksen aikana kerää tiedot opiskelijoista

Koulutuksen aikana järjestäjän tulee kerätä tiedot opiskelijoista (ikä, koulutus, status työelämässä, sukupuoli, jne.). Tätä varten saatte visiotuesta linkin, joka tulee jakaa kaikille koulutukseen osallistuville täytettäväksi. Opiskelijoiden täyttämät tiedot tallentuvat automaattisesti visotukeen ja siellä tietoja voi tarvittaessa myös korjata ja täydentää.

Askel 6: Tee koulutuksesta selvitys

Tee neljän viikon sisällä koulutuksen päättymisestä visiotukeen selvitys koulutuksesta. Selvitys koostuu raportista ja kuluerittelystä.

Joka 10:lle opintotilaisuudelle tehdään pistokoe. Jos yhdistyksenne kohdalle osuu pistokoe, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi sekä ohjeet siitä, kuinka sinun tulee toimia.

Askel 7: Saat ilmoituksen tuen maksusta

Jos selvitys, ja mahdollisissa pistokokeissa toimitetut tositteet, ovat kunnossa, tuki maksetaan yhdistyksen tilille kahden viikon sisällä tukilaskelman hyväksymisestä.

Tukilaskelman valmistumisesta tulee ilmoitus yhteyshenkilön sähköpostiin ja sen voi halutessaan ladata myös pdf:nä visiotuen tukilaskelma-välilehdeltä.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa