Hyppää sisältöön

Inka Hopsun ja Saara Hyrkön koulutuspolitiikan kurssi

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Verkkokoulutuksiin liittyvät ohjeet löydät täältä:
Zoom ja Google meet.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Inka Hopsun ja Saara Hyrkön koulutuspolitiikan kurssi

20.1.2021, 16:00 - 5.2.2021, 18:00

Ilmainen

Tiedot

Alkaa:
20.1.2021, 16:00
Loppuu:
5.2.2021, 18:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus
Suomi

Järjestäjät

Opintokeskus Visio
Kansanedustaja Inka Hopsu
Kansanedustaja Saara Hyrkkö

Kuvaus

Vihreiden kansanedustajat Inka Hopsu ja Saara Hyrkkö järjestävät yhteistyössä Opintokeskus Vision kanssa verkkokurssin koulutuspolitiikasta. Kurssilla syvennytään ajankohtaisiin koulutuspoliittisiin teemoihin Inkan ja Saaran sekä vierailevien asiantuntijoiden johdolla.

Aikataulu ja sisältö 

Keskiviikko 20.1.2021 klo 16 -18: Oppiminen ja koulutus kuuluvat kaikille

Suomen PISA-tulokset eivät ole huippuvuosien tasolla. Maahanmuuttajien koulutustaso jää muuta väestöä alhaisemmaksi. Työelämässä jaksamisen ja osaamisen kannalta tarvitaan lisä-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Miten koulutusta voidaan kehittää siihen suuntaan, että se ottaisi huomioon paremmin ihmisten erilaiset tarpeet? Miten luomme ehjän koulupolun maahanmuuttajille? Onko maailman paras peruskoulu menossa huonompaan suuntaan? Kouluttajina Inka Hopsu ja vierailevat asiantuntijat.

Vierailevien asiantuntijoiden puheenvuorot:  

  • Suomalaisen perusopetuksen tila ja tulevaisuus – Laadukasta opetusta kestävissä rakenteissa Perusopetuksen erityisasiantuntija Mari Sjöström Kuntaliitosta.
  • Miten luomme ehjän koulupolun maahanmuuttajille? Mikä on eritysopetuksen rooli peruskoulussa? Erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen Opetusalan ammattijärjestö OAJ:stä.
  • Jatkuva oppiminen. Kuinka työelämän osaamista pidetään yllä ja uudistetaan lisä-, jatko- ja täydennyskoulutuksella? Miten erilaiset oppimisen ja täydennyskoulutuksen tarpeet otetaan huomioon? Suunnittelupäällikkö Kirsi Heinivirta Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 

 

Keskiviikko 27.1.2021 klo 16-18 : Miten koulutus luo hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä?

Koulutuksella on itseisarvoa, jota täytyy vaalia. Hyvinvointi on kaiken oppimisen lähtökohta. Valitettavasti lasten ja nuorten pahoinvointi näkyy koulujen arjessa mielenterveysongelmien kasvuna, kiusaamisena ja jopa kouluväkivaltana. Kuinka koulutusta voidaan kehittää suuntaan, jossa jokainen on hyvä omana itsenään? Miten varmistetaan lasten ja nuorten kasvu kohti aikuisuutta? Voidaanko koulutuksen itseisarvoa kasvattaa jollain keinolla? Kouluttajina Saara Hyrkkö ja vierailevat asiantuntijat. 

Perjantai 5.2.2021 klo 16 -18: Miten Vihreät rakentaisivat tulevaisuuden koulutusta?

Vihreille yhdenvertainen, kaikille saavutettavissa oleva koulutus on tärkeää. Tulevaisuuden koulutuksen on vastattava isoihin yhteiskunnallisiin ilmiöihin, kuten ilmastonmuutokseen, digitalisaatioon ja väestökehitykseen. Tällä kerralla käsittelemme Vihreiden ratkaisuja tulevaisuuden koulutuksen rakentamiseen. Kouluttajina Inka Hopsu ja Saara Hyrkkö sekä vierailevat asiantuntijat. 

Kohderyhmä

Kaikki teemasta kiinnostuneet

Verkkoalusta 

Ilmoittautuneille lähetetään infoviesti ennen kurssin alkua. Kurssi myös striimataan Opintokeskus Vision Facebook-sivulle ja Youtube-kanavalle. Verkkokurssin tallenteet on katsottavissa myös jälkikäteen. Ilmoittautuneet saavat myös kurssin slidet käyttöönsä kurssin jälkeen.

Kouluttaja

Kansanedustaja Inka Hopsu

Kansanedustaja Saara Hyrkkö

Lisäksi verkkokurssilla kuullaan vierailevia asiantuntijoita.

Yhteyshenkilö Opintokeskus Visiossa suunnittelija Maia Fandi: maia.fandi@opintokeskusvisio.fi /+358447273241.

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella. Ilmoittautumislomake avautuu, kun valitset osallistujamäärän. Jos ilmoitat vain itsesi, valitse 1.

Ilmoittautumislomakkeeseen voit kirjata toiveita tätä kurssia koskien sekä kysymyksiä kouluttajille. Ilmoittautuneiden esittämät kysymykset toimitetaan kouluttajille etukäteen.

 

Ilmoittaudu mukaan / enrollment

Koulutuspoliittinen kurssi

Ole hyvä ja täytä kaikki vaaditut kentät

Lähetä vahvistus / send enrollment:

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa