Hyppää sisältöön

Saara Hyrkön kurssi seksuaalioikeuksista

Tämä on mennyt tapahtuma

17.3.2022 – 31.3.2022 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

17.3.2022, klo 18 - 20, Etänä
24.3.2022, klo 18 - 20, Etänä
31.3.2022, klo 18 - 20, Etänä

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi / adele.halttunen@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Kurssin aikana osallistujat saavat kattavan tietopaketin siitä, miksi seksuaalioikeudet kuuluvat osaksi ihmisoikeuksia, millaisia vastavoimia yrittää kampittaa seksuaalioikeuksien toteutumista meillä ja maailmalla ja miten politiikalla voidaan tukea seksuaalioikeuksien toteutumista.

Kurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta.

Ohjelma

1.kerta: Mitä ovat seksuaalioikeudet? Kuinka seksuaalioikeuksista puhutaan ymmärrettävästi ikätasoisesti? Miten päättäjä voi edistää seksuaalioikeuksia?

  • Tilaisuuden avaus, kurssin runko, alustus: Saara Hyrkkö
  • Mitä ovat seksuaalioikeudet ja miksi niitä tarvitaan? Millaiset asenteet seksuaalioikeuksia kohtaan näkyvät kunnanvaltuustojen kokoonpanoissa? Seksuaaliterapeutti Elina Korhonen, Väestöliitto
  • Sujuvaa seksuaalikasvatusta – miksi sitä tarvitaan? Millaisia ennakkoluuloja seksuaalikasvatukseen liittyy ja miten ne voitetaan? Seksologi Anna-Riitta Kässi
  • Kaapitatko? Marginalisoitujen identiteettien kohtaaminen arjessa ja palveluissa. Outi Santavuori, KM, erityistason seksuaaliterapeutti ja pariterapeutti, Sinuiksi-palvelu

2.kerta: Seksuaaliterveyden edistäminen kuntien ja hyvinvointialueiden tehtävänä. Miksi maksuton ehkäisy on tärkeää? Mitä tarkoittaa ikätasoinen seksuaalikasvatus ja miten sitä edistetään kunnissa?

  • Maksuton ehkäisy. Lääkäri, kaupunginvaltuutettu Helsingissä, Reetta Vanhanen.
  • Lupa puhua, lupa kysyä, lupa suojautua. Jokainen ansaitsee tietoa seksuaalioikeuksistaan ikätasoisesti. Millaisia nuoria kasvaa lapsista, joita kohtaa vähättely, vaientaminen ja häpeäkasvatus? Raisa Cacciatore, lastenpsykiatri, nuorisolääkäri, Väestöliitto.

3. kerta: Seksuaalioikeuksien tilanne maailmalla. Maailmanlaajuisesti seksuaalioikeuksien vastainen liike on voimistunut. Aborttioikeutta rajataan Puolassa, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää vaikeutetaan Unkarissa. Sen lonkerot ulottuvat myös Eurooppaan ja Suomeen. Mitä Suomessa voidaan tehdä tälle kehitykselle?

  • There is a backlash against sexual rights in Europe. What can Finns ja Finnish politics do to tackle this? Neil Datta, pääsihteeri EPF (European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights)
  • Bodily autonomy, securing the rights and choices for all. Danielle Engel ja Ilya Zukov, UNFPA (United Nations Population Fund)
  • Kurssin koonti. Mitä olemme oppineet? Miten voimme tukea toistemme työtä? Kansanedustaja Saara Hyrkkö

Kouluttajat

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Saara Hyrkkö, joka toimii myös eduskunnan seksuaalioikeudet ja – kehitysryhmän puheenjohtajana sekä European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights / EPF: n hallituksen jäsen.

Saaran lisäksi jokaisella kurssikerralla on mukana vierailevia asiantuntijoita, jotka on mainittu ylläolevassa ohjelmassa.

Kohderyhmä

Kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kurssi sopii hyvin myös päättävissä tehtävissä toimiville, esim. hyvinvointialueiden tai kuntien politiikassa mukana olevat henkilöt.

Aika ja paikka

  1. kerta 17.3. klo 18-20
  2. kerta 24.3. klo 18-20
  3. kerta 31.3. klo 18-20

HUOM: alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, kurssi järjestetään vain etätoteutuksena. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan alta.

Ilmoittaudu mukaan / Sign in


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa