13.9.2023 – 20.9.2023
Kuvaus
Koulutus muodostuu kahdesta osiosta. Ensimmäisessä osiossa paneudutaan turvallisemman tilan luomiseen ja saat vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Miksi turvallisemman tilan luominen on tärkeää? Mistä turva syntyy? Kuinka luoda tiloja jotka ovat turvallisempia osallistujille? Millaisia erityispiirteitä on huomioitava lähitoiminnassa – entä etätoiminnassa?
Häirintäyhdyshenkilöt ovat osa turvallisempien tilojen ja tapahtumien luomista. Koulutuksen toisessa osiossa käydään läpi häirintäyhdyshenkilön tehtäviä sekä virallisen että inhimillisen näkökulman kautta. Tässä osiossa perehdytään käsitteisiin ja lakitietoon: mitä häirintä voi olla, mitä se ei ole? Kenen vastuulla tilanne on, milloin on hyvä pyytää apua? Tavoite on, että kurssin käytyään osallistujat voivat toimia häirintäyhdyshenkilönä yhdistyksensä tai muun yhteisönsä tapahtumissa. Kurssilla opittu on helpointa siirtää käytäntöön, jos samasta yhteisöstä on kaksi tai useampi osallistuja.
Sisältö
Koulutuksen käytyäsi:
- Ymmärrät turvallisemman tilan käsitteen
- Tunnet turvallisemman tilan käytäntöjä
- Osaat soveltaa turvallisemman tilan periaatteita oman yhdistyksen/ organisaation toimintaan lähi- ja etätoiminnassa
- Ymmärrät häirintäyhdyshenkilön roolin ja siihen liittyvän vastuun
- Osaat ottaa tapahtumien ja toiminnan suunnittelussa ennakoivasti huomioon mahdollisia riskejä
- Ymmärrät häirintätilanteeseen puuttumisen vaiheet
- Ymmärrät häirintäyhdyshenkilön roolin ja toiminnan tapahtumissa
- Ymmärrät turvallisemman tilan periaatteista ja häirintäyhdyshenkilöistä tiedottamisen merkityksen
- Osaat pohtia omassa yhteisössäsi olevia häirintätilanteita ja turvattomuutta aiheuttavia elementtejä
Kouluttaja
Osallisuusasiantuntija ja Vision koulutussuunnittelija, YTM Maia Fandi
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu erityisesti yhdistystoimijoille, mutta koulutukseen ovat tervetulleita myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet.
Ajankohta
Keskiviikkoisin 13.9.2023 ja 20.9.2023 klo 17 – 20
Toteutus
Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki.
Myös tässä koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Opintokeskus Vision turvallisemman tilan periaatteisiin tästä linkistä.
Hinta
50 € / henkilö, normaalihintainen osallistumismaksu.
25 € / henkilö, alennettu osallistumismaksu: Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat sekä työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ovat oikeutettuja – 50% alennukseen.
Ilmoittautuminen
Alla olevalla lomakkeella pe 8.9.2023 mennessä.