Vaihtoehtopuolue – Vihreän liikkeen tie puolueeksi

5,00  (Alv 0%)

Vaihtoehtopuolue – Vihreän liikkeen tie puolueeksi on ensimmäinen kattava historiatutkimus suomalaisen vihreän puolueen synnystä.

Kuvaus

Suomalaisen vihreän liikkeen juuret tulevat monelta suunnalta: ravintola Kasvis, ydinvoiman vastainen liike, Koijärvi, Inkoon ympäristöleiri, Lepakon valtaus ja punk, tuki kehitysmaille, ihmisoikeusasiat, pienlehdet, rauhanliike.

Vaihtoehtopuolue – Vihreän liikkeen tie puolueeksi on ensimmäinen kattava historiatutkimus suomalaisen vihreän puolueen synnystä. Se kartoittaa vihreiden muotoutumista ja siirtymistä puoluepolitiikkaan.

Vaihtoehtopuolue osoittaa, että vihreän puolueen syntymä ei Suomessa ollut suoraviivainen: ideologia ja organisaatio saivat velloa pitkään eri vaikutteiden sulatusuunissa ennen kuin ne saivat vakiintuneen muodon. Matkan varrelle mahtui monia myyttisiksi muodostuneita tapahtumia, aatteellista pohdintaa ja ristiriitoja.

Kirja on Vihreän Sivistysliiton historiaprojektin ja historiantutkija Sari Aallon kahden vuoden tutkimuksen tulos. Kirjaa varten on haastateltu lukuisa vaihtoehtoliikkeiden ja vihreiden toimijoita, tutkittu arkistoja ja verrattu Suomen kehitystä muihin Euroopan maihin.

 

 

Lisätiedot

Tekijät

Sari Aalto

Julkaisuvuosi

2018

Sivumäärä

485

ISBN

978-952-264-885-3