Epäonnistunut Eurooppa

15,00  (Alv 0%)

Saksan entinen ulkoministeri ja tunnettu vihreä poliitikko Joschka Fischer etsii esseemuotoisessa kirjassaan vastauksia Euroopan kohtalonkysymyksiin.

Varasto loppu

Kuvaus

Eurooppalainen projekti on ollut menestystarina, mutta
nyt se uhkaa epäonnistua. Kirja avaa Euroopan huolestuttavan nykytilan. Euron kriisi, kansallismielisten populistipuolueiden nousu, Syyrian ja Irakin sekasorto ja sen aiheuttama pakolaisuus ja Venäjän uusimperialismi Ukrainassa riippuvat synkkinä pilvinä Euroopan taivaalla.

Vaarat eivät tule vain ulkopuolelta. Euroopan unioni on itse talouspolitiikallaan ja toimimattomilla rakenteillaan ajanut tilannetta umpikujaan. EU ei ole uskaltanut etsiä yhteisiä ratkaisuja, päinvastoin, Saksan johdolla on liu’uttu takaisin kansallisen politiikan aikaan.

Fischer esittää kirjassaan joukon käytännöllisiä uudistuksia, joilla EU nostetaan jälleen jaloilleen ja estetään sen hajoaminen.

Joschka Fischer on vihreän puolueen piirissä legendan maineessa ja syystä. Konkaripoliitikko tunnetaan räväkkänä hahmona ja terävänä keskustelijana, joka ei epäröi kertoa,
mitä ajattelee. Vuonna 2003 hän tokaisi Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfieldille legendaarisen lauseensa ”En ole vakuuttunut”, kun tämä yritti perustella Irakin sodan syitä. Sittemmin Fischer on jakanut mielipiteitä muun muassa esiintymällä BMW:n sähköauton mainoskasvona.

Lisätiedot

Tekijät

Joschka Fischer, kääntänyt suomeksi Mari Janatuinen

Julkaisuvuosi

2016

Sivumäärä

140 s

ISBN

978-952-264-534-0