Rozanan vanhemmille – kunniallinen ratkaisu

5,00  (Alv 0%)

Rozanan vanhemmille on perheiden opas kunniaan liittyvien ristiriitojen ennaltehkäisyyn.

Kuvaus

Kunniaan ja häpeään liittyvät ongelmat ovat vaikeita koko perheille. Mitä tehdä, ettei tarvitsisi luopua omista kulttuurisista arvoistaan mutta kuitenkin onnistuisi ennalta estämään ongelmien syntymisen? Mikä sitten aiheuttaa näitä ongelmia – onko kyseessä lasten ”omavaltaisuus” vai vanhempien liiallinen kontrolli? Miksi viranomaisten käyttäytyminen ei aina vastaa vanhempien odotuksia? Mitä ratkaisumahdollisuuksia uusi yhteiskunta tarjoaa?

Kirja on maahanmuuttajaperheille tarkoitettu opas, jonka tarkoituksena on auttaa välttämään kunniaan liittyvät vaikeat ristiriidat. Perheen ja lapsen väliset ongelmat, jotka liittyvät perheen kunniaan ja häpeään, ovat vaikeita koko perheelle. Oppaassa pyritään ennen kaikkea esittämään sellaisia seikkoja ja keinoja, jotka helpottavat ristiriitojen ratkaisemista väkivallattomasti. Oppaan tarkoituksena on avartaa vanhempien ajattelua, lievittää heidän ahdistustaan ja siten myös vaikuttaa heidän asenteisiinsa ja heidän kokemiinsa ”välttämättömyyksiin”. Päämääränä on, että niin vanhemmat kuin yhteisöt yhdessäkin pohtisivat mahdollisten ristiriitojen syitä ja taustoja sekä tapoja suhtautua niihin rauhallisesti, jokainen oman itsekunnioituksensa säilyttäen.

Vihreä Sivistysliitto on julkaissut vuonna 2009 kirjan Kunniaväkivalta, joka on suunnattu sosiaalialan ammattilaisille. Rozanan vanhemmille taas on suunnattu suoraan yhteisöille, joissa kunniakulttuuri elää. Tämä mahdollistaa kirjan käytön maahanmuuttajajärjestöjen koulutuksissa.

Jos olet kiinnostunut koulutustilaisuuksista tai seminaareista kirjaan liittyen, ota yhteyttä meihin: visio@opintokeskusvisio.fi.

Lisätiedot

Tekijät

Rebwar Karimi

Julkaisuvuosi

2015

Sivumäärä

130 s

ISBN

978-952-264-474-9