Hyppää sisältöön

Esittelyssä uusi opintojohtaja

Blogi

Vihreä Sivistysliitto on saanut uuden pääsihteerin, joka toimii myös opintokeskus Vision opintojohtajana. Katja Alvoittu siirtyy Visioon Vihreästä eduskuntaryhmästä, jossa hän on toiminut poliittisena asintuntijana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Työelämään hän haluaa lisää yhdessä tekemisen iloa ja vapaa-aikaan saunomista ja tanssia.


Katja Alvoittu istuu vaaleanpunaisessa mekossa sohvalla Vision kirjastossa.

Uuden opintojohtajan ensimmäisiä työpäiviä on leimannut uuden oppiminen ja hänestä on suuri ilo päästä työskentelemään oppimisen parissa. 

– Haluan nähdä ja kokea oppimisen iloa! Minulla on itselläni paljon opeteltavaa, mikä on innostavaa ja oppimisen äärellä on muutenkin inspiroivaa olla. Se on valtava maailmaa muuttava voima, Alvoittu muotoilee.

Alvoitulla on takana pitkä ura Vihreässä liikkeessä ja hän tuntee hyvin Vision jäsenkentän ja sidosryhmät. Hän on aiemmin toiminut mm. kansanedustajan avustajana, ministerin erityisavustajana ja puolueen sekä ryhmän poliittisena sihteerinä, eikä Visiokaan ole hänelle vieras.

– Tulin aikoinaan Visioon valtionhallinnon harjoitteluun ja jäin sille tielle. Ajattelen, että tekemäni kierros Vihreässä liikkeessä antaa hyvät eväät kehittää sekä opintokeskusta että ajatuspajaa, josta toivon entistä näkyvämpää ja vaikuttavampaa.

Uudessa toimenkuvassa kohtaavat kiinnostavalla tavalla maailman viherryttäminen ja ihmisten ja yhteisöjen oppiminen. Alvoittu näkee, että vapaan sivistystyön kentällä Visiolla on selkeä rooli. Vision ydintehtävä on maailman viherryttäminen, ja täällä sitä tehdään koulutuksen, oppimisen ja tutkimisen avulla. 

Vision ydintehtävä on maailman viherryttäminen, ja täällä sitä tehdään koulutuksen, oppimisen ja tutkimuksen avulla.

– Visiossa on mahdollista hankkia niitä taitoja, joita yhteiskunnassa toimiminen ja vaikuttaminen edellyttävät. Joillekin se on luku- ja kirjoitustaidon hankkimista, joillekin eväitä arjen vihreisiin tekoihin, joillekin päättäjänä tarvittavia taitoja, ja sitä kaikkea me tarjoamme.

Vihreällä sivistysliitolla on vastuunsa myös vihreän historian kirjoittamisesta. Odotuksia ja suunnitelmia senkin toteuttamisesta on jo ehtinyt muodostua. 

– Haluan, että otamme haltuun omaa historiaamme ja tallennamme liikkeen kehitystä myös uudelle sukupolvelle. Ensimmäisenä haluaisin tehdä podcast -sarjan, jossa haastatellaan kaikki kymmenen Vihreän puolueen puheenjohtajaa ja pohditaan puolueen toimintaa ja kehittymistä eri aikoina. Sellaisen haluaisin kuunnella itsekin. 

Omat arkisemmat toiveet liittyvät koronaviruspandemian mylläämään työhön ja vapaa-aikaaan. 

– Teamseissa ei kauheasti naureta ja kaipaan sitä iloa, jota yhdessä tekeminen parhaillaan tuo mukanaan. Siksi toivon kovasti, että ainakin osittain palaamme tekemään asioita yhdessä. Työn ulkopuoliseen elämään aion viruksen hellittäessä lisätä elokuvia ja saunomista, toivottavasti myös juhlia, sillä elämässä pitäisi olla enemmän tanssia!


Opintojohtaja suosittelee

KIRJAA

Elena Ferranten Napoli -sarja
Monen muun ohella kirja oppimisesta ja koulutuksesta sekä lahjakkuuden, sinnikkyyden, ympäristön ja kannustuksen merkityksestä.

PODCASTIA

JETP (linkki)
Politiikasta terävästi ja hauskasti – ovat myös erinomaisesti kärryillä asioista.

ELOKUVAA

And then we dance
Näyttää, kuinka musiikki menee kehoon.

AKTIVISTIA TAI VAIKUTTAJAA

Koko Hubara
Ruskean tytön äitinä olen tarvinnut hänen katsettaan maailmaan.

RETKIKOHDETTA

Kallahden niemi
Korona-ajan viimeinen löytöni Helsingin seudulla.

TAPAA LADATA AKUT

Sauna ja (avanto)uinti
Ei ole parempaa!


Katja Alvoittu on aloittanut Vihreän Sivistysliiton pääsihteerinä 16.8.2021 edellisen pääsihteerin Mikko Airron siirryttyä toimivapaalta uusin tehtäviin. Lukuvuoden 2020-2021 Airron toimivapaan sijaisuutta hoiti Tuomas Green. Lue tiedote…

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa