Hyppää sisältöön

Vision vuosi 2021: hämmästyttäviä numeroita!

Blogi

Opintojohtaja Katja Alvoittu henkilökuvassa vihreässä ympäristössä.


Kirjoittaja Katja Alvoittu on Vihreän sivistysliiton pääsihteeri ja Opintokeskus Vision opintojohtaja.


Kokosimme viime vuoden toimintaa ja tapahtumia yksiin kansiin ja kuulkaa: koronasta huolimatta täällä on ollut varsin vilkas vuosi. On opiskeltu etänä ja läsnä, on julkaistu analyyseja ja podcasteja, on reissattu lähelle ja kauas. Toiminnassa on ollut mukana niin vihreitä toimijoita, maahanmuuttajia kuin kansainvälisiä aktivisteja. Kun katson tätä ja mietin koronaa niin vähän kyllä hämmästyn. 

Valitsin vuoden 2021 toimintakertomuksesta kymmenen kohtaa, jotka hämmästyttivät tai ilahduttivat minua ja tässä ne ovat: 

 1. Vision opintotoiminta tavoitti 6 900 opiskelijaa, mikä on 60% enemmän kuin edellisenä vuonna. Etäopinnoilla on siis puolensa. 
 2. Yhteensä 1 624 Vihreän puolueen toimijaa osallistui Vihreälle jäsenkentälle suunnattuun koulutukseen. Kaiken keskellä ihmiset jaksoivat vielä opiskella, mille nostan hattua.  
 3. Nuoret Vihreät vaikuttajat -koulutukseen osallistui 25 nuorta. Ilahduin siitä, että kurssi, jota olin itsekin käynnistämässä Vision harjoittelijana vuonna 1998, on jatkunut näihin päiviin ja laajentunut ympäri Eurooppaa. 
 4. Liki 100 Vihreää juhli joulukuussa yhdessä puoluefestareilla, vaikka pandemia painoikin taas päälle. Näitä juhlia kyllä tarvitsimme, ja ilta oli mitä iloisin. 
 5. Maahanmuuttajataustaisille naisille suunnatuille luku- ja kirjoitustaidon kursseille osallistui 35 henkilöä. Lisäksi koulutus onnistuttiin kevään tapaamisrajoitusten aikana siirtämään onnistuneesti verkkoon! 
 6. Hankkeissa toteutui yhteensä 1250 opintotuntia koulutustoimintaa. Suuri osa näistä oli suunnattu maahanmuuttaneille. Tavoitamme siis hyvin meille tärkeän kohderyhmän. 
 7. 21 aktivistia 18 maasta osallistui kuusi  kuukautta kestäneeseen eurooppalaiseen Feminist Climate Activists -aktivistivalmennukseen, joka huipentui Glasgow’n ilmastoneuvotteluihin. 
 8. Ajatuspaja Visio julkaisi vuoden kuluessa kolme omaa julkaisua ja oli lisäksi mukana kansainvälisissä yhteistyöjulkaisuissa. 
 9. Ajatuspaja Visio lähetti eetteriin viisi podcastia
 10. Ja ihmeellisintä kaikesta tämä: tämän kaiken ja paljon muuta koordinoi tai toteutti Opintokeskus Vision ja Ajatuspaja Vision viisi työntekijää.


  Kiitos myös kaikille teille 6 900:lle, jotka löysitte arjen kiireiden ja maailman muiden kiinnostavien asioiden lisäksi aikaa opiskella meillä, oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan. Se ilahduttaa ja luo toivoa tulevaan! 

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa