Hyppää sisältöön

Uusi Lukiarki-materiaali julkaistu!

Tiedotteet

Visio on julkaissut uuden Lukiarki-nimisen opetusmateriaalin, joka on suunnattu aikuisten maahan muuttaneiden luku- ja kirjoitustaidon opetukseen. Materiaalissa tartutaan yksilön arjen kannalta keskeisimpiin osaamistarpeisiin. Miten kirjoitetaan oma nimi? Mikä päivä tänään on? Keitä kuuluu perheeseeni? Missä minä asun? Miten ilmoitan lapsen sairaspoissaolosta kouluun? Miten toimin hätätilanteessa? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin antaa Lukiarki-materiaali harjoitusta. Materiaalissa on mistä valita, koska se koostuu yhdeksästä eri teemasta ja sisältää yli 120 tehtävää! 

Aineisto on luotu etenkin kotivanhempien opetukseen. Aineisto on kuitenkin niin monipuolinen, että sitä voidaan hyödyntää monen muunkin kohderyhmien kanssa.

Materiaalin sisällöstä vastasi pääosin suomen kielen opettaja Zsanett Polgár. Tehtävien editointiin ja laatimiseen on osallistunut myös Opintokeskus Vision opettajat Hanna Laitinen, Marika Pollari-Erjanti ja Liisa Niemi. Aineiston lopullisesta muodosta vastaa kuitenkin Opintokeskus Visio. Aineiston graafisen ilmeen on laatinut Taittoidea. Aineiston on toimittanut ja graafisen ilmeen pohjalta taittanut Vision suunnittelija Meri Tennilä.

Maaliskuussa 2022 julkaistun materiaalin valmistumista on tukenut Alfred Kordelinin säätiö.

Tutustu Lukiarki-materiaaliin osoitteessa: www.lukiarki.fi


Alla muutamia makupaloja:

Lukiarki-materiaali sisältää mm. tehtäviä, joiden avulla voi harjoitella varhaiskasvatushakemuksen täyttämistä ja lapsen sairaspoissaolosta ilmoittamista kouluun.

Kuvakaappaus lukiarki-materiaalin tehtävistä

Materiaali koostuu yhdeksästä eri teemasta, jotka kaikki alkavat Ideoita teeman käsittelyyn -nimisellä inspiroivalla johdantoluvulla. Johdantoluvusta saa vinkkejä tehtävien käyttöön ja lisäksi toiminnallisiin harjoitteisiin. Paljon myös nettivinkkejä!

Kuvakaappaus Lukiarki-materialin kuvasanastoista.

Aineistosta löytyy myös paljon kuvasanastoja teeman ympäriltä.

Katso lisää: www.lukiarki.fi

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa