Mökille sähköt auringosta ja tuulesta

10,00  (Alv 0%)

Kesämökki on erinomainen paikka aurinko- ja tuuli-sähkön hyödyntämiseen. Suomessa on edelleen muutama satatuhatta kesämökkiä vailla sähkö-liittymää, ja kalliin verkko-sähköliittymän sijaan useimmissa tilanteissa mökille kannattaisi rakentaa oma sähköntuotanto uusiutuvista energianlähteistä, kuten aurinkosähköstä ja pientuuli-voimasta. Tyypilliset mökin sähkölaitteet, kuten valaistus, radio, jääkaappi ja erilaiset laturit kuluttavat vain vähän energiaa, ja näin ollen itserakennettu sähköjärjestelmä pystyy kattamaan mökkiolosuhteiden sähköntarpeen.

Varasto loppu

Kuvaus

Omavaraisen tuotannon rakentaminen on sekä energiatehokasta että kohtuuhintaista. Mökkien aurinkosähkö-järjestelmät toimivat pienoisjännitealueella, ja näin ollen kuka tahansa voi asentaa ne helposti itse!

Mökille sähköt auringosta ja tuulesta -kirja soveltuu rakennusoppaaksi niin uuden mökkisähköjärjestelmän rakentajalle kuin vanhan päivittäjälle. Siitä on iloa myös valmista järjestelmää ja verkkoon liitettäviä tuotantojärjestelmiä hankkivalle. Runsain kuvin varustetussa oppaassa käydään läpi kaikki olennainen järjestelmän osista mitoitukseen ja asentamiseen.

Oppaan kirjoittaja Janne Käpylehto on jo pitkään suunnitellut ja asentanut pienenergiaa hyödyksi käyttäviä järjestelmiä. Hän on myös toiminut energia-asiantuntijana ja kouluttajana useille tahoille. Mökille sähköt auringosta ja tuulesta -opas onkin syntynyt koulutuksista saadun palautteen ja mökkiläisten kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.

Kirjan on kustantanut Into-kustannus ja Visio on ostanut sitä opintomateriaaliksi.

Lisätiedot

Tekijät

Janne Käpylehto

Julkaisuvuosi

2014

Sivumäärä

96 s

ISBN

978-952-264-308-7