Hyppää sisältöön

Tuomas Green Vihreän Sivistysliiton pääsihteerin sijaiseksi

Tiedotteet

Vihreän Sivistysliiton pääsihteeri Mikko Airto jää toimivapaalle alkavaksi lukuvuodeksi. Opintokeskus Vision Vihreän koulutuksen suunnittelija Tuomas Green ottaa hoitaakseen pääsihteerin ja opintojohtajan tehtävät 31.7.2021 asti. Greenin sijainen jäsenjärjestöjen koulutuksen suunnittelijaksi selviää syyskuun alussa.

Green on koulutustaustaltaan filosofian maisteri, ja on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta pääaineenaan yleinen historia, painopisteenä Venäjän historia. Hän on sittemmin täydentänyt tutkintoaan yleisen kasvatustieteen opinnoilla ja hankkinut aineenopettajan pätevyyden Helsingin yliopistossa. Työhistoria tukee hyvin työnkuvaa, jossa yhteistyö jäsenjärjestöjen ja muiden sidosryhmien kanssa on tiivistä:

”Tulin Opintokeskus Visioon suunnittelijaksi lähes lyhyimmän mahdollisen matkan, eli siirryin käytävän toiselta puolelta Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtajan tehtävästä suunnittelemaan vihreää koulutusta”, Green kertoo.

Viime kevään myötä myös Vision toimintaa on ollut tarpeen sopeuttaa poikkeuksellisiin oloihin. Myös tuleva lukuvuosi tulee jatkamaan poikkeuksellisella linjalla. Mitä suunnitelmia ja odotuksia tuoreella opintojohtajalla on uuden työnkuvan edessä?

”Koulutuksia järjestetään paljolti etäyhteyksien avulla, mutta toivon mukaan myös perinteiseen lähiopetukseen nojautuvia koulutuksia pystytään järjestämään, muun muassa kotoutumiskoulutusta ja vihreiden järjestöjen koulutusta. Etätyökäytäntöjen lisäksi pyrimme kehittämään koulutustemme laatua ja ajankohtaisuutta koulutuksiin osallistuvien ja jäsenjärjestöjemme toimijoiden palautetta kuunnellen”, Green vastaa.

Koronavirus ei ole vielä hellittänyt ja monet muutokset niin toiminta- kuin ajattelutavoissa vaikuttavat tulleen jäädäkseen. Yhteiskunnan kohtaamat haasteet eivät suinkaan vähennä Vihreän Sivistysliiton ja muiden vapaan sivistystyön toimijoiden merkitystä.

Maailmassa, jota riivaavat yhtäaikaa maailmanlaajuinen pandemia, ilmaston lämpeneminen ja lajien tuhoutuminen, on monialaiselle sivistykselle yhä suurempaa tilausta.

”Maailmassa, jota riivaavat yhtäaikaa maailmanlaajuinen pandemia, ilmaston lämpeneminen ja lajien tuhoutuminen, on monialaiselle sivistykselle yhä suurempaa tilausta. Koulutus tarjoaa ihmisille välineitä, joilla pärjätä ympäröivän maailman kanssa. Toivon, että voimme tarjota jokaiselle koulutuksiimme osallistuvalle myös tapoja syvempään itseymmärrykseen”, tuore opintojohtaja muotoilee. Vision toiminnan eri osa-alueet ja teemat palvelevat samoja päämääriä eri lähestymistavoilla ja eri yleisöille.

”Tarjoamme vihreiden kansanedustajien kanssa yhteistyössä järjestettäviä koulutuksia niille, jotka tahtovat oppia ymmärtämään päätöksentekoa. Vihreä koulutuksemme tarjoaa välineitä niille, jotka ovat halukkaita muuttamaan maailmaa paremmaksi, askel kerrallaan. Tarjoamme kotoutumis- ja kielikoulutusta maahanmuuttajille maailmassa, jossa ympäristökriisit tullevat ajamaan yhä uusia ihmisiä pakenemaan kodeistaan. Tarjoamme myös käytännönläheisiä kursseja niin vegaanisista herkuista kuin yhdistystoiminnan koukeroistakin kiinnostuneille.” 


Lisätietoja:
Tuomas Green
tuomas.green(a)opintokeskusvisio.fi
044 727 3247


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa