Hyppää sisältöön

Vihreän puolueen synty ja vakiintuminen osaksi puoluejärjestelmää – historijoitsijoiden haastattelutuokio

Tämä on mennyt tapahtuma

26.11.2022 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

26.11.2022, klo 10 - 11, Hybridi - voit osallistua Helsingissä tai etänä.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Tilaisuudessa Vihreän sivistysliiton entinen pääsihteeri Ville Ylikahri haastattelee Sari Aaltoa ja Jenni Karimäkeä, jotka molemmat ovat kirjoittaneet kirjan Vihreiden historiasta.

Tietokirjailija Sari Aalto on aate- ja oppihistorian dosentti Helsingin  yliopistossa. 

Sari Aalto on kirjoittanut vuonna 2018  julkaistun Vaihtoehtopuolue -Vihreän liikkeen tie puolueeksi kirjan. Se on ensimmäinen kattava historiatutkimus suomalaisen vihreän puolueen synnystä. Teos kartoittaa vihreiden muotoutumista ja siirtymistä puoluepolitiikkaan. 

Vaihtoehtopuolue osoittaa, että vihreän puolueen syntymä ei Suomessa ollut

suoraviivainen: ideologia ja organisaatio saivat velloa pitkään eri vaikutteiden sulatusuunissa ennen kuin ne saivat vakiintuneen muodon. Matkan varrelle mahtui monia myyttisiksi muodostuneita tapahtumia, aatteellista pohdintaa ja ristiriitoja.

Tietokirjailija Jenni Karimäki on puolue- ja aatehistoriaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja yliopistotutkija Helsingin yliopistosta. 

Jenni Karimäki on kirjoittanut lokakuussa 2022 julkaistun Protestista puolueeksi — Vihreiden vakiintuminen vaihtoehdosta vallankahvaan 1990-luvulla. Kirjassa tarkastellaan Vihreän liiton vakiintumiskehitystä sen toimijoiden itseymmärryksestä käsin. Esille nostetaan vihreiden tekemät strategiset valinnat, jotka muokkasivat järjestöorganisaatiota, ideologiaa, hallitusvastuuta sekä jäsenistön sitoutumista ja sopeutumista.

Aallon kirjassa yhdistyvät historiantutkimuksen laadullinen analyysi ja politologisen puoluetutkimuksen lähestymistavat. Protestista puolueeksi kertoo, miten vihreät sopeutuivat osaksi suomalaista poliittista kulttuuria ja puoluejärjestelmää 1990-luvulla.

Kohderyhmä

Tilaisuus on suunnattu kaikille vihreän liikkeen historiasta kiinnostuneille. 

Toteutus

Tilaisuus on hybriditapahtuma eli siihen voi osallistua voi joko paikan päällä Helsingissä tai seuraamalla striimiä. Paikan päälle mahtuu 30 osallistujaa. Tilaisuus striimataan Opintokeskus Vision Youtube- kanavalle ja tilaisuuden tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen. 

Ilmoittautumalla voit esittää ennakkokysymyksiä puhujille.

Aika ja paikka

La 26.11.2022 klo 10 – 11

Puoluetoimiston Koijärvi -sali osoitteessa Mannerheimintie 15b A, Helsinki tai seurata tilaisuutta etänä.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella, voit valita osallistutko etä vai lähitoteutukseen.

Ilmoittaudu mukaan / Sign in


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa