Hyppää sisältöön

Vihreä tulevaisuuspäivä: Kestävyyden ristiriidat – webinaari ja etätyöpaja

Tämä on mennyt tapahtuma

20.1.2024

Tapaamiset

20.1.2024, Webinaari klo 13.00 - 14.30 ja työpaja klo 15.00 - 16.30, Verkossa.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Lisätietoja

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Vihreä tulevaisuuspäivä on Opintokeskus Vision uusi konsepti, jossa vahvistetaan tulevaisuusajattelua vihreille tärkeiden tavoitteiden äärellä.   

Kussakin Vihreässä tulevaisuuspäivässä on kaksi osiota: webinaari, jossa päivän teemaan tutustutaan vierailevien asiantuntijoiden puheenvuorojen kautta sekä tulevaisuustyöpaja, jossa käsitellään teemaa erityisesti toivottujen tulevaisuuksien ja niiden edellyttämien muutosten näkökulmista. 

Osa 1: Kestävyyden ristiriidat – webinaari

Ensimmäisellä kerralla pohdimme kestävyyden ristiriitoja, millaisia ristiriitoja tunnistamme ilmastonmuutoksen torjunnassa: Mitä pitäisi ajatella esimerkiksi siitä, että sähköistäminen vaatii kaivannaisia, teollisen mittakaavan aurinkovoima edellyttää laajoja maa-alueita ja bioenergia saattaa johtaa tukkipuiden polttamiseen. Kestävyyden ristiriitoihin liittyvät kysymykset ovat vaikeita, mutta niistä pitää pystyä puhumaan, jotta niitä voidaan ratkoa.

Webinaarissa paneudumme ilmastomuutokseen torjuntaan ja erityisesti sähköistämiseen liittyvien ristiriitojen äärelle kolmen asiantuntijan puheenvuorojen ja keskustelun kautta.

  1. Toimittaja Sara Vainio tapasi YK:n ilmastokokouksessa nuoren aktivistin Helena Gualingan, jonka mielestä vihreä siirtymä on luisunut väärille raiteille. Jalanjälki Amazonilla- nimisessä esityksessään Vainio vie yleisön mukaansa juttukeikalle Helena Gualingan kotikylään Amazonin sademetsään, jossa vihreä siirtymä näkyy konkreettisesti.
  2. Kestääkö luonto vihreän siirtymän?- Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Hanna Halmeenpää puhuu energia- ja raaka-ainemurroksen luontovaikutuksista, -riskeistä ja juurisyihin vaikuttamisesta.
  3. Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanteen kommenttipuheenvuoro

Osa 2: Tulevaisuustyöpaja etänä

Fasilitoidussa työpajassa osallistujat pääsevät ryhmätyöskentelyn ja ohjattujen keskustelujen keinoin visioimaan toivottuja tulevaisuuksia sekä sitä, millaisia muutoksia ne edellyttävät. 

Työpaja on sisältää pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien toivotaan pitävän mikrofoninsa ja kameransa auki. Toivomme osallistumista häiriöttömästä tilasta. 

Työpajan fasilitaattorina toimii Maia Fandi Opintokeskus Visiosta.

Kohderyhmä

Kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ajankohta

La 20.1.2024, etänä.  

  • Klo 13 – 14.30 Kestävyyden ristiriidat – webinaari 
  • Klo 15 – 16.30 Toivotut tulevaisuudet – työpaja

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki. Voit ilmoittautua mukaan joko pelkkään webinaariin tai sekä webinaariin että työpajaan. 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa