Hyppää sisältöön

Tulevaisuustaajuus- työpaja verkossa yhdistystoimijoille

Tämä on mennyt tapahtuma

23.9.2022

Tapaamiset

23.9.2022, klo 9 -12, Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Hinta

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Tulevaisuus saattaa tuntua tällä hetkellä yllättävältä, epävarmalta ja ahdistavalta. Siihen voi silti vaikuttaa – tulevaisuus rakentuu jokapäiväisistä valinnoistamme ja toimistamme. Jotta aikamme keskeisiin haasteisiin voidaan vastata, suuremmalla määrällä ihmisiä ja organisaatioita on oltava kykyä ja halua kuvitella toisenlaisia tulevaisuuksia ja tehdä muutoksia niitä kohti. Tulevaisuustaajuus- työpajassa tutustutaan tulevaisuusajatteluun niin alustusten kuin pienryhmätyöskentelyn kautta. Tulevaisuustaajuus on SITRAn kehittämä työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen.

Tulevaisuustaajuuden keskeinen viesti on: Tulevaisuus ei tapahdu vaan se tehdään. Työpaja avartaa ymmärrystä siitä, että on olemassa monia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Mikään noista vaihtoehtoisista tulevaisuuksistakaan ei vain tapahdu, vaan niihin vaikutetaan teoilla, toimilla. 

Kolmesta vaiheesta koostuvan Tulevaisuustaajuus- työpajan voi kiteyttää sanoihin: haasta, kuvittele ja toimi! Toimintaan kannustavan työpajan ensimmäisessä osassa osallistujat pääsevät tunnistamaan olemassaolevia tulevaisuuskuvia ja haastamaan niitä. Toisessa osiossa visioidaan miltä maailma (tai oma yhteisö) näyttäisi esim. 30 vuoden päästä. Viimeisessä osiossa mietitään konkreettisia toimia kohti toivottua tulevaisuutta. Toimintaa jäsennetään kolmella tasolla – käyttäytymisen, rakenteiden ja ajattelun tasolla.

Työpajassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Sisältö

Koulutuksen käytyäsi: 

  • Ymmärrät, mistä tulevaisuusajattelussa on kyse ja miksi muutoksentekijä tarvitsee tulevaisuusajattelua
  • Osaat haastaa olemassa olevia tulevaisuusoletuksia ja kuvitella toivottuja tulevaisuuksia
  • Ymmärrät toiminnan merkityksen tulevaisuuteen vaikuttamisessa
  • Hahmotat oman roolisi tulevaisuudentekijänä
  • Osaat soveltaa tulevaisuusajattelua oman yhdistyksen / organisaation toimintaan 

Kohderyhmä

Tulevaisuusajattelusta kiinnostuneet yhdistystoimijat kuten yhdistysten työntekijät, hallitusten jäsenet, toiminnanjohtajat, vapaaehtoiset. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tulevaisuusajattelusta.

Kouluttaja

YTM, suunnittelija ja Tulevaisuustaajuus– ohjaaja Maia Fandi, Opintokeskus Visio.

Aika

Pe 23.9. klo 9-12

Toteutus

Koulutus toteutetaan verkossa (Zoom). Osallistumisohjeet ja -linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Vision turvallisemman tilan huoneentauluun täällä.

Hinta

20 €.  Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella to 22.9.2022 klo 12 mennessä.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa