Hyppää sisältöön
Ville Ala-Lipasti

Patsastelua Itsenäisyydenaukiolla, Turku

Tämä on mennyt tapahtuma

6.12.2021

Tapaamiset

6.12.2021, klo 14–16

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Lisätietoja

Yhteistyössä Turun naiskeskus ry

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

Suunnittelija Meri Tennilä, meri.tennila@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Itsenäisyyspäivän kaupunkikävelyllä käydään herkin korvin kuulemassa, mitä Itsenäisyyden aukion ympärillä olevat ulkotaideteokset haluavat meille kertoa menneisyydestä ja ehkä myös ennustuksia tulevaisuudesta. Kaupunkikävelyn järjestää Opintokeskus Visio yhteistyössä Turun naiskeskus ry:n kanssa.

Liikkeelle lähdetään Teatterisillalta, jossa on osa Jan-Erik Anderssonin ympäristötaideteosta Turun Linnantontun ja Valpuri Innamaan kohtaamisesta. Siltaa koristaa ornamenttikuvio, jossa Turun Linnantontun hattu ja Valpurin hiuskiehkura hipovat toisiaan. Joen teatterin puoleisessa päässä värikäs valotaulu kertoo osan tarinasta. Valotaulun tarina on tekstinä netissä ja sitä ovat kirjailijat jatkaneet. Myös me voimme retkellämme kehittää tarinaa lisää.
Minkähänlainen tyyppi tuo turkulainen tonttu-ukko oikein onkaan ja kuka kumma on Valpuri Innamaa. Mitä tapahtuu, kun nämä hahmot kohtaavat? Mitenköhän keskiajan tonttu-ukko ja rouva Innamaa suhtautuvat oman aikansa jälkeiseen Turkuun? Selvinneekö se itsenäisyyspäivänä? 

Ohimennen huikkaamme teatterin edustalle asettuneelle Aleksis Kivelle? Kysytäänpä herra Stenvallilta itseltä, onko hän ihan oikeasti ollut elinaikanaan täällä Turussa ja jos on, niin miten hän on täällä aikaansa viettänyt? Sitten siirrymme Itsenäisyyspäivään sopivasti Itsenäisyydenaukion soihdun juurelle, jossa päivän kääntyessä iltaan teos vesi- ja valoefektein kuvaa meille itsenäisyyden, taiteen vapauden ja tiedon tärkeyttä. Seuraavaksi kävelemme jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin muistomerkki-reliefin kautta Taivaallisille vaunuille. Vaunut vievät meidät tulevaisuuteen, aikaan jolloin kärryt vierivät muualle ja antavat tilaa uudelle, upealle konserttitalolle, jossa turkulaiset musiikin ystävät pääsevät nauttimaan intohimonsa kohteesta. Patsastelukierros päättyy Teatteritalon parkkipaikan luolan suulla olevalle verkkolle. Kuka tai mikä sen on kutonut? Onko verkko hämähäkin vai hämähäkkimiehen? Mikä luolan on synnyttänyt ja mitä luolassa mahtaa olla? 

Iltapäiväkävelyn jälkeen on hyvä lähteä kukin tahoillamme juhlimaan itsenäistä, kaikille asukkaille tasa-arvoista Suomea. 

Huom! Patsastelu-retkellä on mahdollisuus saada lisää tietoa netin kautta eli käytämme myös älypuhelimia. Muista ladata luuri.

Kouluttaja

Raija Ala-Lipasti, Turun Naiskeskus

Aika ja paikka

Itsenäisyyspäivän päiväkävely 6.12.2021 kello 14-16. Lähtö Teatterisillalta.

Hinta

Ilmainen

Ilmoittautumiset

3.12.2021 mennessä ao. linkin kautta. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautumiset suoraan Turun naiskeskukseen: tututsanat@gmail.com

https://forms.gle/WPjhG3qjqVZHLVZR6

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa