Hyppää sisältöön

Keskustelutilaisuus Vihreille aluepäättäjille: Miten vastata haasteeseen, kun pieni osa asiakkaista/potilaista vie suuren osan resursseista?

Tämä on mennyt tapahtuma

1.2.2023 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

1.2.2023, Klo 17 - 18.30 , Verkossa.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Lisätietoja

Verkossa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n selvityksen (2020) mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaista noin 10 prosentille kertyy 80 prosenttia sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen käytön kustannuksista. Palvelujärjestelmän monimutkaisuuden, tiedonkulun ongelmien ja toimintamallien puutteiden vuoksi runsasta tai monialaista palvelujen käyttöä ja tarvetta ei tällä hetkellä tunnisteta riittävän hyvin. Mikäli paljon tai monialaisesti palveluja käyttävien henkilöiden ennakoivaa tunnistamista voitaisiin tehostaa, heille olisi mahdollista suunnitella ja toteuttaa ennaltaehkäiseviä ja yhteensovitettuja palveluja ja hoitokäytäntöjä nykyistä paremmin.

Tässä Vihreille aluepäättäjille suunnatussa tilaisuudessa on asiantuntijan pitämä alustus sekä yhteistä keskustelua, jossa toivomme osallistujien jakavan haasteita ja hyviä käytäntöjä, kun pieni osa asiakkaista/potilaista vie suuren osan resursseista?

Alustuksen pitää hämeenlinnalainen geriatrian erikoislääkäri ja aluevaltuutettu Karri Vanttaja.

Ennakkotehtävä:

Pohdi/selvitä, miltä tilanne omalla hyvinvointialueellasi näyttää? Miten tämä ongelma on hyvinvointialueellasi tunnistettu ja millaisin keinoin siihen on tartuttu? Ennakkotehtävä auttaa orientoitumaan keskusteluun.

Kohderyhmä 

Vihreät aluepäättäjät (valtuutetut, varavaltuutetut sekä muissa hyvinvointialueiden luottamustehtävissä toimivat henkilöt)

Aika 

Keskiviikko 1.2. klo 17 – 18.30

Toteutus

Etänä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohje ja – linkki ennen tilaisuuden alkua. Koulutuskertojen austuksista tehdään tallenne, keskusteluosioita ei tallenneta. Koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Vision turvallisemman tilan huoneentauluun täällä.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella, viimeistään ke 1.2. klo 15 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan / Sign in


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa