Hyppää sisältöön

Intersektionaalisen feminismin ABC – verkkokurssi yhdistystoimijoille

Tämä on mennyt tapahtuma

9.9.2022

Tapaamiset

9.9.2022, klo 10 - 14

Hinta

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Intersektionaalisen ymmärryksen kerryttäminen on oppimisprosessi – se ei tapahdu hetkessä vaan ottaa aikansa. Koulutuksen tarkoituksena on tarjota osallistujille turvallinen oppimisympäristö, jossa he voivat syventää tietämystään ja ymmärrystään inetrsektionaalisesta feminismistä ja vahvemmin nivoa sitä osaksi omaa (yhdistys)toimintaa. Koulutuksessa avataan selkokielisesti, minkälaisena työkaluna intersektionaalista ymmärrystä voidaan käyttää muun muassa yhteisöjen rakentamisessa ja päätöksenteossa. Koulutuksessa lähestytään aihetta nimenomaan suomalaisen yhteiskunnan ja yhteisöjen näkökulmasta. Koulutukseen kuuluu pieni ennakkotehtävä. 

Koulutuksen pohjana on Ajatuspaja Vision Intersektionaalisen feminismin ABC – julkaisu, jonka on kirjoittanut tämän koulutuksen pääkouluttaja Susi Nousiainen. 

Sisältö

Kurssin käytyäsi: 

  • osaat tarkastella yhteiskuntaa ja yhteisöjä intersektionaalisen ymmärryksen valossa 
  • osaat tarkastella oman yhdistyksen toimintaa intersektionaalisesta näkökulmasta 
  • osaat tulkita ja soveltaa etuoikeuskehää 
  • tunnet toimivan yhdenvertaisuussuunnittelun merkityksen

Kouluttajat

Yhdenvertaisuuden asiantuntija, FM Susi Nousiainen 

Opintokeskus Visiosta mukana on suunnittelija, YTM Maia Fandi 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erityisesti yhdistystoimijoille, kuten yhdistysten vapaaehtoisille, työntekijöille, hallitusten jäsenille ja puheenjohtajille sekä yhdistysten toiminnanjohtajille. Koulutukseen ovat tervetulleita myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet, jotka haluavat syventää ymmärrystään. 

Aika

Pe 9.9. klo 10-14

Toteutus 

Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki. 

Koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Vision turvallisemman tilan huoneentauluun täällä.

Hinta

32 €/ henkilö. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa