Hyppää sisältöön

Intersektionaalisen feminismin ABC yhdistystoimijoille- verkkokurssi

Tämä on mennyt tapahtuma

11.2.2022

Tapaamiset

11.2.2022, Klo 13-16, Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Hinta

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Huom. ajankohta muuttunut alkuperäisestä, uusi ajankohta 11.2.2022. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

adele.halttunen@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus: 

Intersektionaalisen ymmärryksen kerryttäminen on oppimisprosessi – se ei tapahdu hetkessä vaan ottaa aikansa. Koulutuksen tarkoituksena on tarjota osallistujille turvallinen oppimisympäristö, jossa he voivat syventää tietämystään ja ymmärrystään inetrsektionaalisesta feminismistä ja vahvemmin nivoa sitä osaksi omaa (yhdistys)toimintaa. Koulutuksessa avataan selkokielisesti, minkälaisena työkaluna intersektionaalista ymmärrystä voidaan käyttää muun muassa yhteisöjen rakentamisessa ja päätöksenteossa. Koulutuksessa lähestytään aihetta nimenomaan suomalaisen yhteiskunnan ja yhteisöjen näkökulmasta. Koulutukseen kuuluu pieni ennakkotehtävä. 

Koulutuksen pohjana on Ajatuspaja Vision Intersektionaalisen feminismin ABC – julkaisu, jonka on kirjoittanut tämän koulutuksen pääkouluttaja Susi Nousiainen. 

Sisältö:

Kurssin käytyäsi: 

  • osaat tarkastella yhteiskuntaa ja yhteisöjä intersektionaalisen ymmärryksen valossa 
  • osaat tarkastella oman yhdistyksen toimintaa intersektionaalisesta näkökulmasta 
  • osaat tulkita ja soveltaa etuoikeuskehää 
  • tunnet toimivan yhdenvertaisuussuunnittelun merkityksen

Kouluttajat: 

Yhdenvertaisuuden asiantuntija, FM Susi Nousiainen 

Opintokeskus Visiosta mukana on suunnittelija, YTM Maia Fandi 

Kohderyhmä: 

Koulutus on suunnattu erityisesti yhdistystoimijoille, kuten yhdistysten vapaaehtoisille, työntekijöille, hallitusten jäsenille ja puheenjohtajille sekä yhdistysten toiminnanjohtajille. Koulutukseen ovat tervetulleita myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet, jotka haluavat syventää ymmärrystään. 

Toteutus: 

Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki. 

Koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. 

Aika ja paikka (huom. ajankohta muuttunut!):

Pe 11.2. klo 13 – 16. Verkossa (Zoom), osallistujille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki sekä ennakkotehtävä sähköpostitse ennen koulutuksen alkua. 

Hinta: 

25 €/ henkilö. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Ilmoittautumiset 10.2.2022 klo 12 mennessä (sen jälkeen paikkoja voi tiedustella: adele.halttunen@opintokeskusvisio.fi)

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa