Hyppää sisältöön
Susanna Pesonen

Hyvinvointia luonnosta! Ideoita Metsämieli © -menetelmän hyödyntämiseen arjessa ja työssä, Helsinki.

14.8.2021 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

14.8.2021, Klo 12–17, Rastilan kartanon vilja-aitta, Helsinki.

Hinta

33,75 – 45 €

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

Suunnittelija Meri Tennilä, meri.tennila@opintokeskusvisio, 044 727 3243

Kuvaus

Hyvinvointia luonnosta! Ideoita Metsämieli © -menetelmän hyödyntämiseen arjessa ja työssä -koulutus tarjoaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä vinkkejä luontopohjaisten menetelmien soveltamiseen omassa arjessa ja eri kohderyhmien kanssa. 

Luonto tukee ihmisten hyvinvointia monin eri tavoin. Suoria fysiologisia vaikutuksia ovat esimerkiksi stressin väheneminen ja verenpaineen laskeminen. Luonnossa myös aistit herkistyvät, jonka lisäksi yhteisöllisyys ja vuorovaikutus on helpompaa. Luontopohjaiset menetelmät tarjoavatkin työkaluja monien eri ihmisryhmien kanssa työskentelyyn, jonka lisäksi ne tukevat yksilön omaa hyvinvointia. 

Sisältö

Päivä rakentuu Green Care -harjoitusten ja erittyisesti suomalaisen Metsämieli ©- menetelmän pohjalle. Menetelmät  ammentavat voimaa mm. positiivisesta psykologiasta, sosiaalipsykologiasta sekä Mindfulness-ajattelusta. Metsämieli©-palvelut perustuvat Sirpa Arvosen kehittämiin ohjattuihin harjoituksiin, jotka on helppo kenen tahansa toteuttaa omassa arjessa tai työskennellessään eri ihmisryhmien parissa.

Koulutuksessa käydään aluksi läpi Green Care -menetelmien teoreettisia lähtökohtia ja tavoitteita. Luontoon jalkaudutaan kokeilemaan Metsämieli ©- menetelmiä käytännössä. Puolivälissä päivää pidetään tauko, jolloin voi nauttia vaikka omista eväistä. Koulutukseen kuuluu kahvitarjoilu.

Kouluttaja

Metsämieliohjaaja- ja kouluttaja Aana Vainio Lillukkametsä tmi 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu opettajille, ohjaajille, hoitoalan henkilökunnalle ja muille omassa arjessaan luontolähtöisistä menetelmistä kiinnostuneille. 

Aika

Lauantaina 14.8.2021 klo 12–17. 

Paikka

Rastilan kartanon vilja-aitta, Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki.
Jos olet saapumassa koulutukseen pyörätuolilla ole yhteydessä Visioon ennen ilmoittautumista.

Maksu

45€ / osallistuja.

Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Koronavarautuminen

Koska koulutus sisältää lähiopetusta, seuraamme tiiviisti koulutuspaikkakunnan ja koronakoordinaatioryhmän ohjeistuksia lähitapaamisten järjestämisessä.

Muilta osin pätevät Vision yleiset koronaohjaistukset.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sunnuntaihin 8.8.2021 mennessä oheisella lomakkeella. Toimi nopeasti, koulutukseen on rajattu osallistujamäärä. 

Ilmoittaudu mukaan!

Normaalihintainen ilmoittautuminen

45 €

Valitse henkilömäärä.

Alennushintainen ilmoittautuminen

33,75 €

Valitse henkilömäärä. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa