Hyppää sisältöön

Epävarmuudessa eläminen – keskustelutilaisuudet

Tämä on mennyt tapahtuma

1.3.2023 – 9.3.2023

Tapaamiset

23.2.2023, Klo 16 - 17 (huom. muuttunut aika!) , Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.
1.3.2023, Klo 14 - 15.30 , Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Myllertävässä maailmassa on epävarmuutta niin globaalilla tasolla kuin pienen ihmisen arjessakin. Kuinka löytää toivoa epävarmuuden keskelle? Opintokeskus Visio kutsuu keskustelemaan aiheesta kahteen verkossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen, joissa kummassakin lähestytään teemaa eri näkökulmista. Voit ilmoittautua mukaan yhteen tai kahteen keskusteluun.

Aikataulu ja sisältö

1.3. klo 14.00 – 15.30, verkossa. Epävarmuudessa eläminen – maailman tilanteen heijastukset yhdistystoimintaan. Globaalit ilmiöt – kuten koronapandemia, Ukrainan sota, energian ja raaka-aineiden hinnannousut, luontokato ja ilmastokriisi – kietoutuvat myös suomalaisessa yhteiskunnassa toimivien yhdistysten arkeen ja toimintakenttiin. Millaisia vaikutuksia globaaleilla kriiseillä on yhdistyksesi toimintaan? Kuinka epävarmuuden keskellä voi löytää toivoa ja toiveikkuutta? Kutsumme keskustelemaan yhdistyksissä työskenteleviä, vapaaehtoisia, luottamustehtävissä toimivia ja yhdistysten jäseniä.

Jos haluat mukaan, täytä ilmoittautumislomake alla.

9.3. klo 17 – 18.30 (Huom. muuttunut aika!), verkossa. Epävarmuudessa eläminen – keskustelutilaisuus hyvinvointialueiden toimivuudesta. Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa täysimittaisesti vuoden 2023 alussa. Alkua varjostaa niin talouteen, työvoiman saatavuuteen ja resursointiin kuin massiivisiin it- järjestelmiinkin liittyvät haasteet. Hyvinvointialueilla niin päättäjät, työntekijät kuin asiakkaat ovat uuden äärellä. Kuinka löytää selkeyttä päätöksentekoon epävarmuuden keskellä? Kuinka muutos heijastuu palveluihin? Kutsumme keskustelemaan hyvinvointialueiden hallinnossa viranhalitijoina ja luottamustehtävissä olevia henkilöitä, työntekijöitä, palveluiden käyttäjiä sekä järjestöjen edustajia.

Jos haluat mukaan, täytä ilmoittautumislomake alla.

Mistä kansallisissa dialogeissa on kyse?

Kansalliset dialogit ovat uusi keino lisätä osallisuutta sekä kuulla kansalaisten tuntoja muuttuvassa maailmassa. Kyseessä on Suomessa järjestettävä dialogisten keskustelujen sarja, johon kutsutaan mahdollisimman laaja joukko erilaisia ihmisiä ja yhteisöjä.

Opintokeskus Visio on mukana järjestämässä kansallisia dialogeja, joissa eri toimijat järjestävät keskustelutilaisuuksia tietystä aiheesta. Kevään 2023 ensimmäisenä aiheena on epävarmuudessa eläminen.

Dialogeissa saadaan tietoa ja ymmärrystä osallistujien kokemuksista sekä yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista. Keskustelut kirjataan ja kerätty tieto kootaan avoimesti hyödynnettäväksi, esimerkiksi valtion ja kuntien käyttöön.

Ilmoittautuminen

Osallistuminen on maksutonta. Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä alla olevan ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Kumpaankin keskusteluun on rajallinen määrä paikkoja, joten ilmoittauduthan vain, mikäli tiedät pystyväsi osallistumaan.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa