Hyppää sisältöön

Esittelyssä projektitutkija Nea Alasaari

Tiedotteet

Visiolaisten joukko on jälleen vahvistunut, toukokuun lopussa riveihimme nimittäin liittyi projektitutkija FM Nea Alasaari.

Päivitys 19.6.2021: projektitutkija on vaihtunut ja toimessa aloittaa 21.6.2021 Susi Nousiainen.

Alasaari ottaa haltuunsa Ajatuspaja Vision Feminismi iholla -hankkeen, jossa tuotetaan Intersektionaalisen feminismin ABC -opas sekä sen tematiikkaan liittyviä tilaisuuksia ja viestintää. Alasaari työskentelee projektin parissa lokakuun loppupuolelle saakka. Noin puolivuotisen Vision visiitin jälkeen Alasaari palaa Naisasialiitto Unionin Tasa-arvoinen varhaiskasvatus -hankkeeseen, jossa on viime vuodet tehnyt tunnustusta saanutta työtä sukupuolisensitiivisen ja tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen eteen projektipäällikkönä. 

Projektitutkija Nea Alasaari Vision kirjastossa.


Intersektionaalisen feminismin ABC -opas tulee avaamaan nykypäivän feministisen ja antirasistisen keskustelun käsitteitä ja kiistoja selväsanaisesti ja ymmärrettävästi. 

“Avaan intersektionaalisen feminismin käsitettä ja historiaa sekä nostan esiin näkökulmia, jotka ovat keskeisiä 2020-luvun Suomessa. Intersektionaalisuuden lisäksi avataan myös siihen kietoutuvia lähikäsitteitä, kuten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja antirasismia. Mukana on myös konkreettisia vinkkejä intersektionaaliseen toimintaan. Intersektionaalinen näkökulma auttaa meitä tarkastelemaan yhteiskuntaa moninaisesta näkökulmasta ja tukee meitä esimerkiksi paremmassa päätöksenteossa”, linjaa Alasaari. “Ajattelen, että oppaasta on etenkin hyötyä järjestötoimijoille ja päättäjille.”

Intersektionaalinen näkökulma auttaa meitä tarkastelemaan yhteiskuntaa moninaisesta näkökulmasta.

Me Visiossa ajattelemme, että intersektionaalisen ajattelun soisi valtavirtaistuvan ja yhä useampi toimija saisi ymmärtää intersektionaalisen feminismin todellisen viestin ja merkityksen. Opas vastaa tähän tavoitteeseen. 

“Oppaan tarkoitus on myös kumota väärää tietoa ja harhaluuloja, joita intersektionaalisuuden ympärillä on pyörinyt viime vuoden aikana suomalaisissa medioissa. Opas siis toivottavasti saa myös teemaan epäilevästi suhtautuvan ymmärtämään moniäänisyyden tärkeyden. Oppaaseen kannattaa tarttua, jos olet kiinnostunut teemasta, mutta etenkin, jos aihe ei tunnu yhtään tärkeältä”, Alasaari muotoilee. 

Oppaaseen kannattaa tarttua, jos olet kiinnostunut teemasta, mutta etenkin, jos aihe ei tunnu yhtään tärkeältä!

Feminismi ja yhdenvertaisuus ovat teemoja, jotka ovat kehittyneet yhä kiinteämmäksi osaksi Vision toimintaa, paitsi yhdistoimijoille suunnatussa avoimessa kurssitoiminnassa ja Vision eurooppalaisissa yhteistyöhankkeissa, myös Vision sisäisessä kehitystyössä. Monipuolisuus näkyy myös Alasaaren työnkuvassa:

“Oppaan ohella teen Visiossa viestintää, koulutussuunnittelua ja kouluttamista. Juuri nyt työpöydällä on oppaan lisäksi opintokeskuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja se innostaa erityisesti!”

Tervetuloa remmiin, Nea!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa