Hyppää sisältöön

Esittelyssä hallituksen puheenjohtaja

Tiedotteet

Vihreä sivistysliitto sai vuoden vaihtuessa uuden puheenjohtajan kun tehtävään valittiin VTM Pauliina Lehtinen. Hän tuntee erinomaisesti sekä Vihreän toiminnan että yhdistystoiminnan ja on innolla mukana kehittämässä toimintaa eteenpäin. Vapaalla Lehtisen voi löytää lähiluonnosta tai elokuvista.


Vihreän sivistysliiton puheenjohtaja Pauliina Lehtinen.

Pauliina Lehtinen on ollut mukana Vihreässä liikkeessä yli kymmenen vuotta ja tuntee kentän ja sen tarpeet erinomaisesti. Kokemusta on kertynyt niin paikallisesta yhdistystoiminnasta, Helsingin kunnallispolitiikasta kuin puolueen valtakunnallisista elimistä. 

– Hyppy Vihreän sivistysliiton puheenjohtajaksi tuntui tältä pohjalta juuri sopivalta seuraavalta askeleelta. Uskon, että tällä kokemuksella ja innolla voin auttaa kehittämään Opintokeskuksen ja Ajatuspajan toimintaa niin, että ne vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla juuri tämän hetken haasteisiin. 

Yhdistystoiminta on Lehtiselle entuudestaan tuttua Vihreiden lisäksi, sillä takana on yli kuusi vuotta lastensuojelualan järjestön toiminnanjohtajana. Tehtävä on ollut laaja ja monipuolinen. 

– Olen toiminut erilaisissa järjestöissä niin luottamustoimissa kuin työntekijänä. Toiminnanjohtajan tehtävä on toteuttaa vuosikokousten ja hallituksen päätöksiä ja luotsata työntekijöitä kohti yhteistä strategista päämäärää. Hallituksessa taas luodaan se strateginen päämäärä ja raamit, joissa sitten työtä tehdään, kertoo Lehtinen kokemuksestaan.

Maailma ympärillä tuntuu muuttuvan uskomattoman nopeasti ja useimmat ihmiset ja organisaatiot tarvitsevat tukea siihen, että ne pysyvät mukana muutoksessa. 

– Näen tässä Visiolla selvän tekemisen paikan: autetaan yksittäisiä ihmisiä, organisaatioita ja Vihreää liikettä ymmärtämään muuttuvaa maailmaa, uudistumaan ja kasvamaan toimijoiksi tässä mutkikkaassa maailmassa. Toisin sanoen opetellaan yhdistystoiminnan perusteet, mutta opetellaan myös toimimaan mukaan ottavasti ja dialogisesti, Lehtinen toteaa.


Puheenjohtaja suosittelee

KIRJAA

Delia Owensin Suon villi laulu

ELOKUVAA

Klassikko Polkupyörävaras

AKTIVISTIA TAI VAIKUTTAJAA

Emmi Nuorgam

RETKIKOHDETTA

Seurasaari

TAPAA LADATA AKUT

Perheen kanssa yhdessä oleminen


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa