Hyppää sisältöön

Vihreä työryhmäpäivä

Tämä on mennyt tapahtuma

24.2.2024

Tapaamiset

24.2.2024, Klo 10 - 16, Hybridi: lähiosallistuminen Helsingissä tai etäosallistuminen

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus 

Vihreiden työryhmien jäsenille suunnattu verkostoitumis- ja koulutuspäivä, johon voi osallistua paikan päällä Helsingissä tai etänä. Lisäksi päivän yhteydessä on mahdollisuus järjestää työryhmien omia palavereja. Työryhmäpäovän järjestää Vihreät ja Opintokeskus Visiossa. Työryhmäpäivässä on kaksi koulutuksellista osiota sekä tutustumista muihin työryhmiin ja puolueen ja eduskuntaryhmän työntekijöihin.  

Koulutukselliset osiot

Tulevaisuusajattelu osana työryhmätyötä

Miten tulevaisuusajattelua nivotaan osaksi työryhmätyötä? Mikä merkitys on vaihtoehtoisilla tulevaisuuksilla ja kuinka niitä voi hyödyntää työryhmätyössä? Mistä puhutaan kun puhutaan tulevaisuuslukutaidosta ja tulevaisuusvallasta? Kuinka työryhmät voivat osaltaan olla vahvistamassa osallisuutta ja sekä mahdollisuuksia tulevaisuusvallan käyttöön? Tässä osiossa saat vinkkejä konkreettisista menetelmistä, joita voidaan työryhmissä hyödyntää liittyen tulevaisuusorientoituneeseen työskentelyyn. 

Ohjelmaprosessi

Millainen on hyvä ohjelmaprosessi? Entä ohjelmateksti? Poliittisen ohjelman tekemiseen on joukko ohjeita, hyviä käytäntöjä ja peukalosääntöjä. Ohjelmatyössä on selkeät vaiheet, joista osa on pakollisia ja määritetty Vihreiden ohjelmatyön ohjeistuksessa. Lisäksi työn aikana kannattaa tehdä paljon muuta ohjelmaprosessin laadun takaamiseksi. Tässä koulutuksessa saat tiedon puolueen virallisista ohjeista sekä kuulet kokemuksia ohjelmatyön konkareilta. Käymme läpi myös ohjelmatyön yleisiä karikoita ja miten niitä voi välttää.

Kohderyhmä

Vihreiden työryhmien jäsenet, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.

Kouluttaja

Tulevaisuusajattelusta kouluttaa Maia Fandi Opintokeskus Visiosta. Ohjelmaprosessista kouluttavat kansanedustaja Saara Hyrkkö sekä strateginen asiantuntija Sarianna Mankki Vihreiden puoluetoimistolta. Mahdolliset muut kouluttajat ja puhujat ilmoitetaan myöhemmin.

Ajankohta ja toteutus

La 24.2.2024 kello 10.30 – 16. Aamukahvit klo 10 alkaen.

Vihreään työryhmäpäivään voi osallistua paikan päällä Helsingissä tai etänä. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä kummalla tavalla haluat osallistua.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella ma 19.2. klo 12.00 mennessä.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa