Hyppää sisältöön

Vapaaehtoisjohtaminen – etäkoulutus

Tämä on mennyt tapahtuma

6.4.2024

Tapaamiset

6.4.2024, Klo 10.00 - 15.00, Verkossa.

Hinta

Ilmoittautuminen päättynyt

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Pandemian jälkeen monissa yhdistyksissä kipuillaan, kuinka saadaan ihmiset taas mukaan toimintaan, innostumaan vapaaehtoistoiminnasta. Monissa yhdistyksissä vastuu kasautuu harvojen harteille, kun riittävästi vapaaehtoisia ei löydy mukaan toimintaan.

Opintokeskus Vision vapaaehtoisjohtamisen koulutus vastaa näihin haasteisiin. Innostavassa ja käytännönläheisessä etäkoulutuksessa käsitellään vapaaehtoisjohtamista eri näkökulmista. Jos kaipaat uutta virtaa vapaaehtoisjohtamiseen, tervetuloa mukaan!

Sisältö

  • Vapaaehtoisjohtajuuden merkitys
  • Ajankuva – vapaaehtoisjohtajuuteen vaikuttavat tekijät 2024
  • Innostavan vapaaehtoistoiminnan organisoiminen – kuinka tehdä vapaaehtoistoiminnasta vetovoimaista – sellaista, johon ihmiset haluavat mukaan? Kuinka tehdä vapaaehtoistoiminnasta pitovoimaista – sellaista, jossa ihmiset haluavat jatkaa? Mitä merkitystä tunnelmalla on ja kuinka siihen vaikutetaan?
  • Mitä on hyvä huomioida tehtävien suunnittelussa, vapaaehtoisten rekrytoinnissa, perehdytyksessä ja sitoutumisen tukemisessa?
  • Kuinka voi huomioida saavutettavuuden vapaaehtoistoiminnan organisoinnissa, jotta ihmiset erilaisilla taustoilla ja taidoilla, voivat yhdenvertaisesti toimia vapaaehtoisina?

Kohderyhmä

Yhdistysten työntekijät, toiminnanjohtajat, hallitusten jäsenet sekä muut yhdistystoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet. Koulutus sopii niin konkareille, jotka kaipaavat uutta inspiraatiota kuin heille, joille vapaaehtoisjohtaminen on uutta.

Ajankohta ja toteutus

La 6.4.2023 klo 10.00 – 15.00

Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki. 

Myös tässä koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Opintokeskus Vision turvallisemman tilan periaatteisiin tästä linkistä.

Kouluttajat

Maia Fandi, Opintokeskus Visio. Toinen kouluttaja ilmoitetaan myöhemmin.

Hinta

40 € / henkilö, normaalihintainen osallistuminen.

20 € / henkilö, alennushintainen osallistuminen. Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat sekä työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ovat oikeutettuja – 50% alennukseen.

Hintaan kuuluu ”10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan” – julkaisu postitettuna.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella ti 2.4. klo 12.00 mennessä.Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa