Hyppää sisältöön

Suostumuksen edistäminen osana väkivallan vastaista työtä kunnissa – etäkoulutus

3.10.2024 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

3.10.2024, klo 17 - 19, Verkossa

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus 

1.1.2023 astui voimaan uusi seksuaalirikoslainsäädäntö, jonka mukaan seksi ilman suostumusta on raiskaus. Uudistus vahvistaa jokaisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja henkilökohtaisen koskemattomuuden suojaa. Pelkkä lainsäädännön muutos ei kuitenkaan riitä, vaan ennaltaehkäisevää työtä on tarpeen tehdä osana muuta väkivallan vastaista työtä niin kouluissa, nuorisotoimessa kuin muissakin kunnan palveluissa. 

Tässä lyhyessä etäkoulutuksessa tarkastellaankin suostumuksen edistämistä myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta, osana väkivallan vastaista työtä. 

Sisältö

  • Millaiset asiat vaikuttavat siihen, että usein on suuri paine sanoa ”kyllä”? Millaisia odotuksia ja oletuksia kulttuurimme luo? Ja miten valta-asema ohjaa ihmisten käytöstä?
  • Miten kuntien palveluissa esimerkiksi kouluissa ja nuorisopalveluissa tehdään väkivallan vastaista työtä vahvistamalla tietoisuutta suostumuksesta? 
  • Tiedon ja osaamisen vahvistaminen, resurssien varaaminen 

Koulutukseen kuuluu tasa-arvoasiantuntija Elina Nikulaisen alustus sekä osallistava osio, jossa osalllistujat pääsevät pienryhmissä miettimään, millä tavoin kuntapäättäjät sekä työntekijät voivat edistää suostumustietoisuutta osana väkivallan vastaista työtä. 

Aika

Torstaina 3.10.2024 klo 17 – 19

Kouluttaja

Tasa-arvo asiantuntija Elina Nikulainen, jolla on laaja kokemus väkivallan vastaisesta työstä konsulttina, kouluttajana ja aktivistina niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Elina on kirjoittanut alkuvuodesta 2024 julkaistun teoksen “Haluatko? Pieni kirja suostumuksesta” (Kustantamo S&S), . 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erityisesti Vihreille kuntapäättäjille sekä kuntavaaliehdokkaille. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. 

Toteutus

Etänä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki. Koulutus sisältää asiantuntijapuheenvuoron sekä osallistavan osion. 

Kaikissa Opintokeskus Vision koulutuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä ja epäasiallinen käytös on kiellettyä.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella ke 2.10 klo 12 mennessä

Ilmoittaudu mukaan / Sign in


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa