Hyppää sisältöön
Ville Ala-Lipasti

Patsastelua, Vanha Turku

Tämä on mennyt tapahtuma

10.12.2021

Tapaamiset

10.12.2021, 12–14

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Lisätietoja

Yhteistyössä Turun naiskeskus ry

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

Suunnittelija Meri Tennilä, meri.tennila@opintokeskusvisio.fi

Ajan virtaa patsaiden ja ulkoteosten kertomana

Historian eri vaiheissa eläneillä on oma tarinansa kerrottavana meille nykyajan ihmisille. Tällä retkellä ajan virtaa ja historian eri kerroksien tarinoita saavat kertoa Vanhan Turun alueen taideteokset. Lähdemme liikkeelle kirjaston pihalta, jossa ei-kultainen, vaan keltainen vasikka katselee kirjallisuusmyönteisiä kaupunkilaisia. Miten eläimet liittyvät kaupunkihistoriaan? Retkellä tulemme kohtaamaan hyvinkin eksoottisia eläimiä, leijonan ja elefantinkin. Miten ne ovat tänne eksyneet? Iltapäiväkävelyllä tapaamme eläinten lisäksi myös aikojen saatossa Turussa eläneitä, vaikuttaneita ja työskennelleitä ihmisiä patsastarinoissa. Monia suomalaiselle kulttuurille tärkeitä miehiä, mukaan on päässyt myös joku nainenkin, jotka kaikki ovat vaikuttaneet meidän nyt elävien elämään hyvin ratkaisevalla tavalla. Miten? Siitä yhdessä juttelemme. Myös siitä keskustellaan, miten maailma on muuttunut ja miten se tulee muuttumaan?

Joulunajan kävelykierros alkaa kirjastopihalta. Kuljemme Kirjastosillan ja Itäisen rantakadun kautta Porthanin puiston halki tuomiokirkolle ja Tuomiokirkkosillan kautta Eerikinkadulle. Kohteenamme ja tutkimuskohteina on tällä kertaa 12 ulkoteosta. 

Keskusteleva patsasteluretkemme kestää noin puolitoista tuntia ja patsasteluretken aikana käytämme materiaalina  myös internetistä saatavaa tietoa, joten kannattaa katsoa, että puhelimessa on virtaa, niin retkestä saa irti kaiken mahdollisen. 

Kouluttaja

Raija Ala-Lipasti, Turun Naiskeskus

Aika

Perjantaina 10.12.2021 kello 12-14

Paikka

Lähdemme kierrokselle Turun pääkirjaston kirjastopihalta, Linnankatu 2, 20100 Turku

Hinta

Ilmainen

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset mielellään keskiviikkoon 8.12.2021 mennessä alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautumiset suoraan Turun naiskeskukseen: tututsanat@gmail.com

https://forms.gle/mqCYM9PSSU6Nfdzp6

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa