Hyppää sisältöön

Miksi tästä on niin vaikea puhua? – webinaari Palestiinan tilanteesta

Tämä on mennyt tapahtuma

27.11.2023

Tapaamiset

27.11.2023, Klo 17.30 - 19.15, Verkossa.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Tässä webinaarissa tarjotaan askelmerkkejä Israel-Palestiinan ymmärtämiseen. Webinaarin järjestää Opintokeskus Visio yhteistyössä KSL-Opintokeskuksen kanssa.

Kuvaus

Hamasin lokakuisen hyökkäyksen ja sitä seuranneen Israelin massiivisen pommituskampanjan myötä Israel ja Palestiina on jälleen noussut uutisvirran kärkeen. Israel ja Palestiina herättävät voimakkaita tunteita myös Euroopassa, ja sekoittuvat osaksi eurooppalaisen kolonialismin ja antisemitismin historiaa ja nykyisyyttä. Puheenvuorossaan Lähi-idän tutkija Antti Tarvainen käsittelee konfliktin pitkää historiaa ja etsii näkökulmia, jotka voisivat auttaa meitä siirtymään hiljaisuudesta ja vastuunpakoilusta kohti rauhantekemistä.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn puheenvuorossa keskiössä on Israelin harjoittama apartheid palestiinalaisia kohtaan; apartheidin määritelmä ja sen täyttyminen Israelin toiminnassa. Yhtenä sorron välineenä Israel käyttää myös digitaalista valvontaa palestiinalaisia kohtaan, esimerkkeinä Itä-Jerusalem ja Hebron. Näistä aiheista puhuu toiminnanjohtaja Frank Johansson Amnesty Internationalista.

Solidaarisuusjärjestö Sumudin Syksy Räsäsen puheenvuoro keskittyy siihen, miksi Israelin apartheid on jatkunut vuosikymmeniä, mitkä seikat johtavat tilanteen pahenemiseen ja mikä on kansalaisyhteiskunnan rooli.

Puhujat

Antti Tarvainen on Suomen Lähi-idän instituutin säätiön tutkija ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija. Antin tutkimus käsittelee teknologiatalouden politiikkaa Israel-Palestiinassa.

Frank Johansson on toiminnanjohtaja Amnesty Internationalin Suomen osastossa.

Syksy Räsänen on varapuheenjohtajana SUMUD- järjestössä / Suomen Palestiina – verkostossa.

Aika ja paikka

Maanantai 27.11. klo 17.30 – 19.15

Toteutus etänä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella ma 27.11. klo 17 mennessä.

Järjestäjät

KSL Opintokeskuksen logo

Opintokeskus Visio järjestää webinaarin yhteistyössä KSL- opintokeskuksen kanssa.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa