Hyppää sisältöön

Näin pilvet kuolevat -elokuvanäytös ohjaaja Tuija Halttusen sekä Rosa Meriläisen kanssa

Tämä on mennyt tapahtuma

21.12.2021 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

21.12.2021, 13-15.30, Elokuvateatteri Riviera, Harjukatu 2, Helsinki

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

Adele Halttunen, adele.halttunen@opintokeskusvisio.fi, 0447273245

Kuvaus


Huom! Aiemmin ilmoitetusta poiketen Outi Alanko-Kahiluoto on estynyt tulemasta ja tilaisuuden hostaa Rosa Meriläinen.

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteeri, kolumnisti, kirjailija ja Vihreiden entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen sekä dokumenttiohjaaja Tuija Halttunen pysähtyvät yhdessä Halttusen tuoreimman, kansainvälistä tunnustusta saaneen elokuvateoksen äärelle keskustelemaan taiteesta, tieteestä ja politiikasta. Ammentaen Näin pilvet kuolevat -elokuvan teemoista ja dokumenttielokuvasta taidemuotona, keskustelijat ja yleisö rakentavat tälle ajalle olennaisen tärkeää keskustelua siitä, mikä on taiteen ja tieteen merkitys koko yhteiskunnallemme.

Tervetuloa mukaan elokuvanäytökseen ja osallistumaan elokuvan jälkeiseen keskusteluun tiistaina 21.12.2021 klo 13-15:30. Korona-aika on kirkastanut taiteen ja tieteen merkitystä ihmiskunnalle ja elämälle yleensä erilaisista syistä: kulttuuriala on kamppaillut yleisörajoitusten ja rahoitusvajeen kanssa, kun taas tieteen merkitys on korostunut näkyvästi sen taistelussa pandemiaa vastaan. Siksi ajattelemme, että juuri tässä ajassa ja hetkessä on hyvä siirtyä kohti joulun aikaa ja vuoden loppua taiteen ja tieteen kautta.

Yleisöön mahtuu 40 osallistujaa ja tilaisuudessa noudatetaan Vision koronaohjeistusta. Osallistujilta edellytetään koronapassia.

Tuija Halttunen
Rosa Meriläinen

Elokuva: Näin pilvet kuolevat

Alapuolella suomalainen metsäinen maisema, keskellä pilvinen taivas joka hiljalleen muuttuu pilvettömäksi ja ylöasalaisin kääntynyttä, taivaan paikalla olevaa aavikkomaisemaa.

Ilmastotutkija Hannele Korhosella on unelma: olla maailman paras työssään ja saada siitä tunnustusta. 

Korhosen elämä muuttuu dramaattisesti kun Arabiemiraatit myöntää hänelle 1,5 miljoonan dollarin tutkimusapurahan selvittääkseen miten saada pilvet satamaan rutikuivalla aavikolla. Mahdollisuus näin isoon tutkimukseen kuulostaa täydelliseltä, mutta hiljalleen Hannele ymmärtää, että rahoittajilla on oma agendansa. Hänen intonsa laantuu ja muuttuu eettiseksi konfliktiksi. Jos Hannele onnistuu, onko hän valmis hyväksymään seuraukset, jotka pilvien hallinnasta voi seurata? Mikä on kunnianhimon lopullinen hinta?

Elokuvan traileri

Kulttuuritoimituksen elokuva-arvostelu

Ohjelma ja aikataulu

  • Saapuminen klo 13 alkaen, glögi- ja kahvitarjoilu
  • Elokuva alkaa klo 13.30
  • Tilaisuus jatkuu keskustelutilaisuudella heti elokuvan jälkeen noin 14:50
  • Tilaisuus päättyy noin klo 15:30

Aika ja paikka

Näytös ja keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 21.12.2021 klo 13-15:30 Elokuvateatteri Rivierassa (os. Harjukatu 2, Helsinki).

Saavutettavuus ja esteettömyys

  • Elokuvateatteri Rivierassa on esteetön pääsy paikoille G7-G8.
  • Elokuvassa on yksi välkkyvä kohtaus, joka saattaa laukaista epilepsia- tai migreenikohtauksen.
  • Keskustelutilaisuudessa ja elokuvanäytöksessä noudatetaan Opintokeskus Vision yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisia turvallisen tilan periaatteita.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on käynnissä perjantaihin 17.12.2021 asti (tai kunnes paikkoja riittää).

Ilmoittaudu mukaan / Sign in


Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa