Hyppää sisältöön

Häirintään puuttumisen prosessi – etäkoulutus Vihreille luottamushenkilöille –> SIIRTYY SYKSYLLE 2024

Tämä on mennyt tapahtuma

13.3.2024 – 20.3.2024

Tapaamiset

13.3.2024, Klo 17.00 - 19.00, Verkossa.
20.3.2024, Klo 17.00 - 19.00, Verkossa.

Hinta

Ilmainen tapahtuma

Lisätietoja

Verkossa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Häirintään puuttumisen prosessi – etäkoulutus Vihreille luottamushenkilöille 

Kuvaus

Tässä kaksiosaisessa koulutuksessa paneudutaan häirinnän ja epäasiallisen käytöksen tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen. Monesti häirintään puututaan vasta, kun se on saanut jatkua pitkään ja tapaukset ovat käsillä. Tässä koulutuksessa hahmotellaan, miten ja millainen prosessi valtuustoryhmille pitäisi olla olemassa, jotta häirintään osataan puuttua häirintätapauksen ollessa käsillä. Koulutuksessa opitaan myös tunnistamaan häirintä, tutustutaan sen vaikutuksiin sekä vahvistetaan valmiuksia puuttua epäasialliseen käytökseen.

Ensimmäisellä koulutuskerralla teemaa käsitellään erityisesti kuntien ja hyvinvointialueiden Vihreiden valtuustoryhmien sisäisen toiminnan näkökulmasta.

Toisella koulutuskerralla häirinnän tunnistamista ja siihen puuttumista käsitellään laajemmin kuntien ja hyvinvointialueiden kannalta: millaisia häirintään puuttumisen prosesseja tulisi olla luottamushenkilön kokemaan häirintään liittyen.

Ajankohta ja toteutus

Keskiviikkoisin 13.3. ja 20.3.2024 klo 17.00 – 19.00  Koulutus siirtyy syksylle 2024, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin!

Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille, koulutukseen kuuluu kummallekin kerralle pieni ennakkotehtävä. Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki. 

Myös tässä koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. Voit tutustua Opintokeskus Vision turvallisemman tilan periaatteisiin tästä linkistä.

Kouluttaja

Vilma Järvisalo, Vihreiden naisten viestintäsuunnittelija, tasa-arvoasiantuntija ja Tampereen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Opintokeskus Visiosta mukana on suunnittelija Maia Fandi.

Kohderyhmä

Vihreät päättäjät kunnissa ja hyvinvointialueilla, Vihreiden yhdistysten puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa