Hyppää sisältöön

Osallisuutta tukeva työelämävalmennus kotivanhemmille 2021


Teemat: Opintokeskus Visio toteuttaa vuoden 2021 aikana yhteistyössä Nicehearts ry:n kanssa työelämän ulkopuolella oleville ja työttömille maahanmuuttajataustaisille naisille suunnatun koulutuskokonaisuuden, jonka tavoitteena on kohderyhmän opiskeluvalmiuksien, työelämätaitojen ja jatko-opiskelumahdollisuuksien parantaminen.

Koulutus järjestetään samansisältöisenä neljällä eri paikkakunnalla: Keväällä 2021 Helsingissä, Espoossa ja Lappeenrannassa, syksyllä 2021 Vantaalla.

Koulutukset on suunnattu alhaisen koulutustason omaaville, pääsääntöisesti työelämän ulkopuolella oleville maahanmuuttajataustaisille naisille mutta myös työttömille työnhakijoille. Erityisenä kohderyhmänä ovat ovat kotona lastaan hoitavat äidit.

Koulutuskokonaisuus koostuu viidestä eri moduulista, joissa harjoitetaan opiskelutaitoja, suomen kieltä, digitaitoja, työnhakua ja työelämätaitoja käytännössä. Moduulit 1–4 koostuvat ryhmämuotoisesta lähiopetuksesta, monimuoto-opetuksesta sekä yksilöllisemmästä pienryhmäohjauksesta. Viimeinen, viides moduuli sisältää tuetun vapaaehtoistoiminnan jakson.

Koulutuksen kokonaislaajuus on 7 opintopistettä ja opiskelu jakautuu viidelle kuukaudelle. Opiskelua keskimäärin 10 oppituntia viikossa, joka koostuu lähiopetuksesta, yksilö- ja pienryhmäohjauksesta, monimuoto-opetuksesta sekä tuetusta vapaehtoistoiminnasta.

Koulutuksen sisältöjä ja menetelmiä tullaan avaamaan tällä sivulla vuoden 2021 aikana.

Koulutuksia rahoittaa Opetushallitus.


Lisätietoja koulutuksista ja ilmoittautumiset:

Helsingin koulutus, 1.2.–14.6.2021

Espoon koulutus, 3.2.–16.6.2021

Lappeenrannan koulutus, 1.2.–14.6.2021


Lisätietoja 
hankkeesta

Meri Tennilä
Suunnittelija
Opintokeskus Visio
meri.tennila@opintokeskusvisio.fi, p. 044 727 3243

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa