Perustulo – Kohti toimivaa perusturvaa

Tutkimusraportti kokoaa vanhaa tietoa perustulosta ja tuo keskusteluun myös uutta. Kolmessa artikkelissa esitellään perustuloajattelun historiaa, lasketaan mikrosimulaatiomallin avulla perustulon vaikutuksia kansantalouteen ja arvioidaan perustulon käyttöönoton yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Vain sähköinen versio. Lataa alla olevasta linkistä:

Perustulo.pdf

Tuotetunnus (SKU): Ladattava tuote Osastot: ,

Kuvaus

Perustulo herättää keskustelua. Perustuloa on ehdotettu monessa eri muodossa korvaamaan nykyinen sosiaaliturva- ja verotusjärjestelmä. Perustuloa on myös kritisoitu ankarasti. Niin perustulon kannattajilla kuin vastustajilla on ollut ongelmana puutteet perustuloon liittyvissä faktoissa. Perustulo on usein ymmärretty väärin eikä sen hinnasta ole ollut oikeaa käsitystä.

Tämä tutkimusraportti kokoaa vanhaa tietoa perustulosta ja tuo keskusteluun myös uutta. Kolmessa artikkelissa esitellään perustuloajattelun historiaa, lasketaan mikrosimulaatiomallin avulla perustulon vaikutuksia kansantalouteen ja arvioidaan perustulon käyttöönoton yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Kirja on Vihreän Sivistysliiton Perustulomallit suomalaisessa yhteiskunnassa -tutkimushankkeen loppuraportti. Tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella erilaisia perustulomalleja ja niiden sopivuutta Suomeen.

Painos on loppu mutta kirja on ladattavissa maksutta pdf-versiona.

Lataa alla olevasta linkistä:

Perustulo.pdf

Lisätiedot

Tekijät

Pertti Honkanen
Osmo Soininvaara
Ville Ylikahri

Julkaisuvuosi

2009

Sivumäärä

112

ISBN

978-952-5078-25-1