Kotokulmat -materiaali

Kotokulmat -materiaalisivusto (www.kotokulmat.fi) sisältää kokoelman harjoituksia, joiden avulla kulttuuriympäristön teemoja voi tuoda helposti ja innostavasti osaksi monikulttuuristen ryhmien opetusta. Tehtävät on suunniteltu ennen kaikkea aikuisten maahanmuuttaneiden kielenopetukseen, mutta joukosta löytyy myös lapsille ja nuorille sopivia harjoituksia. Monipuolisten tehtävien ja projektien kautta oppijan tuntemus omasta elinympäristöstä ja sen mahdollisuuksista kasvaa ja kielen osaaminen kehittyy hauskalla tavalla!

Kuvaus

Kotokulmat -materiaalin tehtävät ovat toiminnallisia ja niitä on helppo soveltaa monelle eri kielitaitotasolle aina alkavasta kielitaidosta C2 -tasolle. Materiaali löytyy verkosta ja on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Harjoitukset on jaoteltu kolmeen kategoriaan:

  1. osaksi oppituntia istuvat harjoitukset luokkaan
  2. kestoltaan yhden tai useamman päivän työpajat ja projektit
  3. materiaalit vierailuiden ja retkien tueksi

Materiaalisivustolla on harjoitusten ohessa videoita, kuvasanastoja, lisämateriaalia ja linkkivinkkejä teemoihin liittyen.

Myös alkavan kielitaidon oppijat voivat lukea tehtävänantoja itse: ohjeet on kirjoitettu selkeällä suomella ja hankalat sanat on koottu harjoituksen sivuun perusmuodossa.

Tutustu materiaaliin: www.kotokulmat.fi