Hyppää sisältöön

Vapaaehtoisjohtamisen koulutukset

Vision vapaaehtoisjohtamisen koulutukset antavat erilaisista vapaaehtoistoiminnoista vastaaville henkilöille mahdollisuuden syventää osaamistaan vapaaehtoisjohtamisen eri osa-alueilla.

Vapaaehtoisjohtamisen koulutukset ovat joko perustason kursseja vapaaehtoistoiminnan organisoinnista ja vapaaehtoisten johtamisesta tai jatkokursseja, joilla pureudutaan vuosittain eri teemoihin. Olennaista koulutuksille on lyhytkestoisuus, matalan kynnyksen osallistuminen ja vuosittain vaihtuvat teemat. Näin Vision vapaaehtoisjohtamisen koulutuksiin on helppo osallistua työn- tai opiskelun ohella.

Kenelle?

Koulutukset on suunnattu kaikille, jotka johtavat vapaaehtoistoimintaa tai vapaaehtoisia luottamustoimissaan tai palkatuissa tehtävissä.

  • vapaaehtoisille, jotka vetävät työryhmiä, leirejä, jne.
  • vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille
  • palkatuille työntekijöille

Vuosittain vaihtuvat teemat saattavat vaikuttaa hieman siihen, mille kohderyhmälle koulutus soveltuu parhaiten. Tästä lisätietoja kurssikuvauksista. Pääsääntöisesti koulutukset ovat kuitenkin avoimia kaikille kyseisestä teemasta kiinnostuneille.

Rakenne

Vision vapaaehtoisjohtamisen koulutuskokonaisuus koostuu neljästä osasta:

1. Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssit

Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssit on tarkoitettu kaikille uusille vapaaehtoisjohtajille, hallituksen jäsenille, työryhmien vetäjille ja muille vapaaehtoistoimintaaorganisoiville tahoille. Kurssilla käsitettä avataan ja teemaa lähestytään sekä vapaaehtoistoiminnan johtamisen (volunteer management) että vapaaehtoisten johtamisen (volunteen leadership) näkökulmista. Tiivis paketti, jonka tavoitteena on kartoittaa käsillä olevaa kenttää ja tarjota samat lähtötiedot kaikille koulutuskokonaisuuden muihin osioihin osalllistuville.
Ajankohta: Tammi-helmikuu, elo-syyskuu
Lähtötaso: Avoin kaikille

2. Vapaaehtoisjohtamisen intensiivikurssi

Vapaaehtoisjohtamisen intensiivikurssilla osallistujille tarjoutuu mahdollisuus keskittyä yksittäisiin vapaaehtoisjohtamisen osa-alueisiin. Kurssit sisältävät teoriaa ja harjoituksia sopivassa suhteessa, jonka lisäksi aikaa on keskustelulle ja vertaisoppimiselle. Sekä intensiivikurssin että syventävän kurssin teemat vaihtuvat vuosittain.
Ajankohta: Helmi-huhtikuu
Lähtötaso: Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssi tai vastaavat kokemuksen kautta hankitut tiedot.

3. Vapaaehtoisjohtamisen syventävät kurssit

Vapaaehtoisjohtamisen syventävillä kursseilla syvennetään osaamista vuoden teemaan liittyen. Järjestetään tarpeen ja kysynnän mukaan.
Ajankohta: Loka-marraskuussa.
Lähtötaso: Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssi tai vastaavat kokemuksen kautta hankitut taidot.

Kuva: Meri Tennilä, Visio.

MS=ms39537513

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa