Hyppää sisältöön

Järjestöpohjainen lukutaitokoulutus

Taustaa

Maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutus siirtyi 1.1.2018 Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuuteen. Uudistuksen myötä maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutus tuli osaksi myös vapaan sivistystyön sivistystehtävää. Opintokeskus Visio järjestää luku- ja kirjoitustaidon koulutuksia pääsääntöisesti yhteistyössä verkostoissaan toimivien maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusjärjestöjen kanssa.

Opintokeskus Vision Järjestöpohjainen lukutaitokoulutus on muodoltaan osa-aikaista. Kohderyhmänä korostuvat sellaiset oppijat, jotka eivät syystä tai toisesta pysty sitoutumaan kokopäiväiseen opiskeluun. Opiskelijoilla voi olla puutteita opiskelutaidoissa tai muita oppimisvaikeuksia. Myös heidän elämäntilanteensa saattaa olla este kokopäiväiselle opiskelulle. He saattavat olla esimerkiksi kotiäitejä.

Koulutukset seuraavat Vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmasuositusta (OPH 2017), jonka lisäksi Visio julkaisee loppusyksystä 2018 oman järjestöpohjaisen lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelman (lisätietoja alla).

Järjestöpohjainen lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelma

Järjestöpohjiasen lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelma -julkaisun kansikuva.

Vision Järjestöpohjaisen lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelma seuraa Vapaan sivistystyön opetussuunnitelmasuositusta (OPH 2017). Vision oman opetussuunnitelman tavoitteena on luoda yhdenmukainen malli järjestöpohjaiselle lukutaitokoulutukselle, unohtamatta kuitenkaan sitä, että jokaisella järjestöllä on omat erityispiirteensä ja vahvuutensa koulutuksen tarjoajina ja oppimisympäristöinä.

Ladattavissa täältä

Mukaan koulutuksen järjestäjäksi?

Onko teidän järjestönne verkostoissa luku- ja kirjoitustaidottomia? Haluatteko kuulla lisää koulutuksista, joita on käynnissä ja mahdollisuudesta saada koulutuksia omiin järjestöihinne? Olkaa yhteydessä Visioon ja jutellaan lisää:

Suunnittelija Meri Tennilä, p. 044-727 3243

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa