Hyppää sisältöön

Politiikan teemakurssit

Politiikan teemakursseilla perehdytään ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.  Kurssien tarkoituksena on taustoittaa ilmiöitä pintaa syvemmältä sekä avartaa ajattelua kohti sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää tulevaisuutta. Tälle sivustolle kootaan vuosina 2019-2023 toteutettavien poliittisten teemakoulutusten tallenteet ja itseopiskelumateriaalit.


Kansanedustajakursseilla avataan asiantuntijoiden johdolla, mutta kansantajuisesti yhteiskunnallisia ilmiöitä

Atte Harjanne ja Satu Hassi: Ilmastopolitiikka (2020)

Mitä syitä ja vaikutuksia ilmastonmuutoksella on? Minkälaisia keinoja ja mahdoisuuksia ilmastokriisin ratkaisuun on olemassa? Entä minkälainen on ilmastokeskustelun ja -vaikuttamisen historia? Kansanedustajien Satu Hassin ja Atte Harjanteen kurssilla johdatetaan ilmastopolitiikkaan.

Linkki materiaaliin

Mari Holopainen: Vihreä talouspolitiikka (2020) – tulossa huhtikuussa 2022

Minkälaiselle historialle pohjaa Suomen elinkeinorakenne ja minkälainen voisi olla sen tulevaisuus? Minkälaisia linkkejä on talouden ja tasa-arvon välillä? Entä mikä on yritysten rooli ilmaston, ympäristön ja ihmisoikeuksien turvaamisessa? Kurssilla kansanedustaja Mari Holopainen ja joukko huippuasiantuntijoita avaavat vihreitä näkökulmia talouteen.

Linkki materiaaliin

Inka Hopsu ja Saara Hyrkkö: Koulutuspolitiikka (2021)

Miten koulutus luo hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ja miten tämän päivän koulutuksen haasteita voi ratkaista? Kansanedustajat Inka Hopsu ja Saara Hyrkkö johdattavat kurssilla koulutuspolitiikan ajankohtaisten teemojen äärelle.

Linkki materiaaliin

Tiina Elo: Kestävä ruokapolitiikka (2021)

Miksi tarvitsemme kestävän ruokamurroksen? Miten suomalaisen ruoantuotannon kestävä murros tehdään ja mikä on julkisten hankintojen ja yritysten rooli siinä? Kansanedustaja Tiina Elon kurssilla syvennytään ajankohtaisiin kestävän ruoantuotannon ja ruokailun kysymyksiin vierailijaluennoitsijoiden johdolla.

Linkki materiaaliin

Bella Forsgrén ja Iiris Suomela: Feministisen vaikuttamisen ABC (2021)

Miten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta voi edistää moniperustaisen eli intersektionaalisen feminismin keinoin? Kansanedustajien Bella Forsgrénin ja Iiris Suomelan luotsaamalla kurssilla esitelmöi johtavia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tekijöitä ja opitaan erilaisia tapoja rakentaa feminististä maailmaa.

Linkki materiaaliin

Saara Hyrkkö: Naisten oikeudet ja seksuaalioikeudet (2022) – tulossa

Miksi seksuaalioikeudet kuuluvat osaksi ihmisoikeuksia, millaisia vastavoimia yrittää kampittaa seksuaalioikeuksien toteutumista meillä ja maailmalla ja miten politiikalla voidaan tukea seksuaalioikeuksien toteutumista? Kansanedustaja Saara Hyrkön kurssilla perehdytään seksuaalioikeuksiin ja naisten oikeuksiin poiittisena kysymyksenä.

Linkki materiaaliin (tulossa)

Tiina Elo: Kiertotalous (2022) – tulossa

Jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset, tarvittaisiin 3,8 maapalloa. Globaalia materiaalien kulutusta on leikattava lähes puoleen nykyisestä, jotta tuotanto ja kulutus mahtuisivat maapallon kantokyvyn rajoihin.  Kiertotalouteen siirtyminen on keskeinen keino vähentää luonnonvarojen kulutusta. Kurssilla käsitellään eri näkökulmista, miten kiertotaloutta voidaan edistää kansallisella ja EU:n tasolla, miten kestävä kulutus tehdään kuluttajille mahdollisimman helpoksi ja
houkuttelevaksi ja mitä mahdollisuuksia kiertotalous tarjoaa suomalaisille yrityksille.

Linkki materiaaliin (tulossa)

Verkko-opiskelumateriaalit ovat pedagogisesti suunniteltuja kokonaisuuksia, jotka opastavat kiinnostavien poliittisten näkökulmien äärelle

Tulossa: Reilun muutoksen verkkokurssi, kirjoittaja Oras Tynkkynen

Reilun muutoksen -verkkokurssi on osa Opintokeskus Vision Kestävä tulevaisuus -teeman koulutustarjontaa ja suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille kansalaisille. Kurssin käyminen ei edellytä taustatietoja aiheesta.

Tulossa: Vihreän feminismin verkkokurssi

Tulossa kesällä 2022.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa