Hyppää sisältöön

Kestävä tulevaisuus

Kestävä tulevaisuus

Opintokeskus Vision yksi ydintehtävä on edistää ja toteuttaa kestävää kehitystä. Kestävällä kehityksellä ratkotaan ihmiskunnan kohtaamia suuria ongelmia kuten ilmastonmuutosta, biodiversiteetin menetystä, köyhyyttä ja eriarvoistumista. Taustalla on tavoite kestävästä tulevaisuudesta, eli tulevaisuudesta, jossa ihmisen toimintaa ohjaa luonnon kantokyvyn rajat ja jossa ei eletä tulevien sukupolvien kustannuksella.

Kestävä tulevaisuus edellyttää laajoja yhteiskunnallisia muutoksia. Nämä muutostarpeet ovat luonteeltaan niin rakenteellisia, kulttuurisia kuin sosiaalisiakin ja koskevat liki kaikkia ihmisen toiminnan alueita mukaan lukien energiantuotanto, liikenne, kuluttaminen, ruoka, maa- ja metsätalous, matkustaminen ja kehityspolitiikka. 

Kestävän tulevaisuuden teema näkyy koulutustarjonnassamme ja kustannustoiminnassamme. Levitämme punnittua tietoa ympäristön tilasta ja edistämme ihmisten mahdollisuuksia toimia vastuullisesti ja suhtautua tulevaisuuteen toiveikkaasti. Tutustu Opintokeskus Vision julkaisuihin tästä linkistä.

Opintokeskus Visio on kestävän kehityksen oppilaitos. Meillä on OKKA-säätiön myöntämä kestävän kehityksen oppilaitoksen sertifikaatti. Lue lisää OKKA:n sivuilta.

Kestävän tulevaisuuden teema on vahvasti esillä myös Ajatuspaja Vision toiminnassa. Tutustu Ajatuspaja Vision julkaisuihin, kuten esimerkiksi 2019 julkaistuun Hiilinielujen ABC:hen painamalla tästä.

Sinua voisi kiinnostaa nämä julkaisut

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa