Hyppää sisältöön

Tulevaisuustaajuus- etätyöpaja

9.3.2023 (Ilmoittautuminen käynnissä)

Tapaamiset

9.3.2023, klo 9.00 - 13.30, Verkossa.

Hinta

10 – 20 €

Lisätietoja

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet ja -linkki.

Koulutuksen yhteyshenkilön tiedot

maia.fandi@opintokeskusvisio.fi

Kuvaus

Tulevaisuus saattaa tuntua tällä hetkellä yllättävältä, epävarmalta ja ahdistavalta. Siihen voi silti vaikuttaa – tulevaisuus rakentuu jokapäiväisistä valinnoistamme ja toimistamme. Jotta aikamme keskeisiin haasteisiin voidaan vastata, suuremmalla määrällä ihmisiä ja organisaatioita on oltava kykyä ja halua kuvitella toisenlaisia tulevaisuuksia ja tehdä muutoksia niitä kohti. Tulevaisuustaajuus- työpajassa tutustutaan tulevaisuusajatteluun niin alustusten kuin pienryhmätyöskentelyn kautta. Tulevaisuustaajuus on SITRAn kehittämä työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen.

Tulevaisuustaajuuden keskeinen viesti on: Tulevaisuus ei tapahdu vaan se tehdään. Työpaja avartaa ymmärrystä siitä, että on olemassa monia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Mikään noista vaihtoehtoisista tulevaisuuksistakaan ei vain tapahdu, vaan niihin vaikutetaan teoilla, toimilla. 

Kolmesta vaiheesta koostuvan Tulevaisuustaajuus- työpajan voi kiteyttää sanoihin: haasta, kuvittele ja toimi! Toimintaan kannustavan työpajan ensimmäisessä osassa osallistujat pääsevät tunnistamaan olemassaolevia tulevaisuuskuvia ja haastamaan niitä. Toisessa osiossa visioidaan miltä maailma (tai oma yhteisö) näyttäisi esim. 30 vuoden päästä. Viimeisessä osiossa mietitään konkreettisia toimia kohti toivottua tulevaisuutta. Toimintaa jäsennetään kolmella tasolla – käyttäytymisen, rakenteiden ja ajattelun tasolla.

Työpajassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Sisältö

Koulutuksen käytyäsi: 

  • Ymmärrät, mistä tulevaisuusajattelussa on kyse ja miksi muutoksentekijä tarvitsee tulevaisuusajattelua
  • Osaat haastaa olemassa olevia tulevaisuusoletuksia ja kuvitella toivottuja tulevaisuuksia
  • Ymmärrät toiminnan merkityksen tulevaisuuteen vaikuttamisessa
  • Hahmotat oman roolisi tulevaisuudentekijänä
  • Osaat soveltaa tulevaisuusajattelua oman yhdistyksen / organisaation toimintaan 

Kohderyhmä

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Koulutus on suunnattu erityisesti tulevaisuusajattelusta kiinnostuneille yhdistystoimijoille kuten yhdistysten työntekijöille, hallitusten jäsenille, toiminnanjohtajille, vapaaehtoisille. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tulevaisuusajattelusta.

Kouluttaja

YTM, suunnittelija ja Tulevaisuustaajuus – ohjaaja Maia Fandi, Opintokeskus Visio.

Hinta

Normaalihintainen ilmoittautuminen 20 €/ henkilö

Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 25% alennukseen (hinta siis 15 € / henkilö).

Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 50%:n alennukseen kurssimaksusta (hinta 10 € / henkilö).

Aika

To 9.3.2023 klo 09.00 -13.30

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Koulutukseen mahtuu mukaan max. 15 henkilöä. Koulutus toteutuu, mikäli minimiosallistujamäärä täyttyy.

Ilmoittaudu mukaan!

Normaalihintainen ilmoittautuminen

20 €

Valitse henkilömäärä.

Alennushintainen ilmoittautuminen

15 €

Valitse henkilömäärä. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat ja eläkeläisetovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Alennushintainen ilmoittautuminen.

10 €

Vihreän sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 50% alennukseen.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa