Hyppää sisältöön

Mari Holopaisen vihreän talouspolitiikan kurssi

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mari Holopaisen vihreän talouspolitiikan kurssi

12.10.2020 - 26.10.2020

Ilmainen

Tiedot

Päivämäärät ja ajat
12.10.2020, 14:00 - 16:30
19.10.2020, 14:00 - 16:30
26.10.2020, 14:00 - 16:30
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus
Suomi

Järjestäjä

Opintokeskus Visio
Puhelin:
0447273240
Sähköposti:
visio@opintokeskusvisio.fi
Kotisivu:
https://opintokeskusvisio.fi/

Mari Holopaisen vihreän talouspolitiikan kurssi

Kuvaus

Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen järjestää lokakuussa yhteistyössä Vision kanssa luentosarjan vihreästä talouspolitiikasta. Verkkokoulutuksessa pureudutaan ajankohtaisiin talouspolitiikan kysymyksiin vierailijaluennoitsijoiden johdolla. 

12.10.2020 klo 14 – 16:30 Yritysvastuu & vastuullinen sijoittaminen

Miten ympäristö ja ihmisoikeudet otetaan huomioon yrityksissä? Miten yritysvastuuseen on mahdollista vaikuttaa kansallisella tai EU:n tasoisella lainsäädännöllä? Entä voiko sijoittaminen olla vastuullista? Näitä aiheita ovat avaamassa yritysvastuukysymyksissä ansioitunut vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala sekä vastuulliseen sijoittamiseen perehtynyt apulaisprofessori Hanna Silvola Hankenilta. Kommenttipuheenvuorot: Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) erityisasiantuntija Linda Piirto. 

19.10.2020 klo 14 – 16:30 Suomen elinkeinorakenteen historia ja kestävä muutos

Tällä kurssikerralla pohdimme, elääkö Suomi edelleen puusta ja mitkä elinkeinot ovat tällä hetkellä ratkaisevia talouden kannalta. Suomen talouden ja elinkeinorakenteen muutoksiin meidät johdattelee taloushistorian emeritusprofessori Sakari Heikkinen. VATT:n johtava tutkija Elias Einiö puolestaan syventyy T&K-toiminnan ja yritystukien maailmaan. Start-upien ja kestävän kehityksen välisestä yhteydestä on kertomassa työelämäprofessori Lauri Järvilehto Aalto-yliopistosta. 

26.10.2020 klo 14 – 16:30 Talous & tasa-arvo

Mitä on feministinen talouspolitiikka? Miten sukupuolitietoisuutta voidaan edistää valtion budjetoinnissa? Millainen on taloudellisen eriarvoisuuden tila Suomessa? Vastauksia näihin kysymyksiin meille ovat pohjustamassa feministiseen talouspolitiikkaan perehtynyt yliopistotutkija, FT Anna Elomäki sekä tuloeroihin erikoistunut taloustieteen professori Matti Tuomala, molemmat Tampereen yliopistosta. Lisäksi kuulemme puheenvuoron tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemeltä. Jokiniemi on sokea yritysjohtaja, joka on palkittu urastaan yrittäjänä ja valaistusalan kehittäjänä. Hän on saanut tunnustusta myös osatyökykyisten työllistämiseksi tekemästään työstä. 

Kohderyhmä

Kaikki vihreästä talouspolitiikasta kiinnostuneet henkilöt. 

Kouluttajat

Kansanedustaja Mari Holopainen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja ennen kansanedustajaksi valituksi tulemista työskennellyt Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkijana. Holopainen toimii vihreän eduskuntaryhmän talousvaliokuntavastaavana. 

Aika ja paikka

Maanantaisin 12., 19. ja 26.10.2020 klo 14 – 16:30 verkkokoulutuksena, joka striimataan Opintokeskus Vision Facebook-sivulle ja Youtube-kanavalle

Osallistumismaksu

Kurssi on ilmainen ja avoimesti katsottavissa reaaliajassa tai tallenteena. 

Ilmoittautuminen

26.10 klo 13:45 mennessä

 

Ilmoittaudu mukaan / enrollment

Lippuja ei ole saatavilla sillä tapahtuma Tickets on mennyt.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa