Maailma liikkeessä -kurssi, Helsinki

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maailma liikkeessä -kurssi, Helsinki

17.11.2018 - 15.12.2018

20€ - 75€

Tiedot

Alkaa:
17.11.2018
Loppuu:
15.12.2018
Hinta:
20€ - 75€
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Hotelli Rantapuisto
Suomi
Kotisivu:
https://www.rantapuisto.fi

Kuvaus

Maailma liikkeessä -kurssilla perehdytään kansainvälisten muuttoliikkeiden syihin ja vaikutuksiin sekä siihen, kuinka näistä monimutkaisista syy-seuraussuhteista tulisi viestiä. Koulutuksen aikana laajennetaan ymmärrystä globaaleista riippuvuussuhteista ja harjoitellaan käytännössä ratkaisukeskeistä viestintää ja erilaisten kehysten (framing) vaikutusta mediassa ja tiedon välittämisessä.

Maailma liikkeessä -kurssi on osa Kepa:n rahoittamaa “Frame, Voice, Report” -globaalikasvatushanketta, jossa halutaan haastaa ihmisiä kyseenalaistamaan yleisiä viestinnällisiä kehyksiä, joiden sisällä luomme tietoa ja keskustelua esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamista elinolosuhteiden muutoksesta ja muuttoliikkeistä. Kurssilla kehitetään asiantuntijoiden, tutkijoiden ja maahanmuutosta omakohtaista kokemusta omaavien henkilöiden kanssa viestintätaitoja ja tapoja havainnollistaa globaaleja tapahtumia.

Kurssin rakenne

Kurssi toteutetaan kolmena eri koulutuspäivänä sekä kurssipäivien teemoja tukevien verkko-opintojen avulla. Koulutuspäivänä opittujen taitojen ja verkko-opintojen avulla tullaan kirjoittamaan kurssitöinä artikkeleita, joiden aiheina ovat kurssin teemat ja viitekehysten käyttö. Vihreä Lanka -lehden päätoimittaja ja kirjoittakouluttaja Riikka Suominen tukee ja avustaa kirjoitustyön toteutuksessa ja frame-ajattelun kehittämisessä. Visio tulee julkaisemaan artikkelit  verkkojulkaisuina ja paperiversiona. Tämän lisäksi julkaisut ovat luonnollisesti käytettävissä esimerkiksi kurssilaisten omissa järjestöissä ja julkaisuissa.

Kurssille mahtuu 30 henkeä ja se soveltuu hyvin esimerkiksi järjestötoiminnasta kiinnostuneille, opiskelijoille, viestinnällisten tehtävien parissa työskenteleville tai ylipäätään kenelle tahansa, joka on kiinnostunut globaaleista syy-seuraussuhteista ja vallalla olevien viestinnällisten kehysten kehittämisestä. Halutessaan kurssin avulla voi myös suorittaa kaksi opintopistettä, lisää tietoa opintopisteiden suorittamisesta löytyy täältä.

Maailma liikkeessä -kurssin koulutuskokonaisuudessa annetaan ääni etelän toimijoille ja osallistujat tulevat oppimaan konkreettisia taitoja ja työkaluja globaalien ongelmien ratkaisemiseen ja niistä viestimiseen.

Kouluttajat

Kurssilla keskustellaan maahanmuuttoon liittyvistä viestinnällisistä kehyksistä mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Puhujina kurssillamme on mm.


– Noora Kotilainen, poliittisen historian tutkijatohtori Helsingin yliopisto
Maria Giovanni Manieri, poliittinen neuvonatajan Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmä
– Adan Kharash, Gannaane ry
– Minna Mannert, kansalaisyhteiskunnan ja vaikuttamistyön asiantuntija
– Ida Schauman, Suomen pakolaisavun viestintä- ja vaikuttamisasiantuntija
– Riikka Suominen, Vihreä Lanka -lehden päätoimittaja ja kirjoittakouluttaja
– Ozan Yanar, kansanedustaja

Tämän lisäksi tapahtumassa kuullaan maahanmuutosta omakohtaista kokemusta omaavien ja kehitystyöhön perehtyneiden henkilöiden näkökulmaa aiheeseen.

Aika

17.11.2018 kello 10.00–18.00.
18.11.2018 kello 10.00–16.00.
15.12.2018 kello 10.00–17.00.

Koulutuspäivien lisäksi suoritetaan verkko-opintoja, jotka pystyy suorittamaan joustavasti omien aikataulujen mukaan.

Hinta

Kurssin hintaan kuuluu ensimmäisenä viikonloppuna molempina päivinä runsas lounas buffet, iltapäiväkahvi sekä illallinen. Joulukuun koulutuksessa hintaan sisältyy kahvitarjoilut.

Alennuslippu 20€

Alennuslippuihin ovat oikeutettuja työttömät, maahanmuuttajat, opiskelijat ja vihreiden jäsenet. Tarkemmat kuvaukset alennusryhmistä löydät ilmoittautumislomakkeen alta.

Peruslippu 40 € 

Paikka

Kurssi toteutetaan kahtena viikonloppukoulutuksena Helsingissä sekä opintokeskus Vision verkko-oppimisympäristössä tehtävinä etäopintoina. Ensimmäinen viikonloppukoulutus 17.-18.11. järjetetään Hotelli Rantapuistossa ja toinen 15.12. Vision toimistolla Helsingin keskustassa.

Majoitus ja matkakulut

Kurssin osallistujilla on mahdollisuus majoittua Hotelli Rantapuistossa ensimmäisenä koulutusviikonloppuna 17.-18.11. Ilmoittautuminen majoittumiseen on päättynyt.

Visio korvaa matkakulut.

Ilmoittautuminen

Viimeinen päivä ilmoittautua on 9.11. klo 16.00 asti.

Lisätietoja: Aleksi Nenonen, aleksi.nenonen@opintokeskusvisio.fi, 044-727 3242

 

 

 

Liput

Tickets are not available as this tapahtuma has passed.

Seuraa meitä

Tilaa Vision kurssitiedote

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa tietoja tapahtumistamme.