Hyppää sisältöön

Ajatuspaja Visio

Osana Vihreää Sivistysliitto toimii myös Ajatuspaja Visio. Ajatuspajalla on omat nettisivut osoitteessa ajatuspajavisio.fi.

Ajatuspaja Visio tuottaa tutkimukseen ja tietoon perustuvaa tausta-aineistoa poliittisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi. Teemme yhteistyötä Vihreän liiton kanssa, mutta toimimme avoimesti myös muiden toimijoiden, kuten toisten ajatuspajojen, kanssa. Ajatuspajan koostamat materiaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Ajatuspaja järjestää erilaisia seminaareja sekä julkaisee raportteja ja podcastia.

Ajatuspaja Visio käsittelee pyrkii käsittelemään ajankohtaisia teemoja, jotka ovat jollain tavalla poliittisessa päätöksenteossa. Tutkimusaiheita ovat olleet perustulomallit, ekologinen verouudistus, ruuhkamaksut, Green New Deal -viherelvytys, onnellisuustalous, Degrowth, kotoutuminen ja maatalouspolitiikka. Tutkimusteemat valitsee vuosittain Vihreän Sivistysliiton hallitus.

Ajatuspaja tekee laajaa yhteistyötä Green European Foundation (GEF) kanssa. GEF toimii eurooppalaisten vihreiden ajatuspajojen kattojärjestönä.

Ajatuspajan sivuilta voi ladata kaikki ajatuspajan julkaisut. Osaa voi myös tilata Vision verkkokaupasta.

Ajatuspaja on toiminut osana Visiota vuodesta 2005 lähtien. Ajatuspajan toiminta on raportoitu osana  Vision toimintakertomuksia.

Ajatuspaja Vision julkaisut

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa