Hyppää sisältöön

Vision opintotoiminta vuonna 2023

Blogi

Katja Alvoittu

Katja Alvoittu on Opintokeskus Vision opintojohtaja

Opintokeskus Visio järjestää opintotoimintaa itse sekä yhteistyössä kanssajärjestäjien kanssa. Viime vuonna järjestimme yhteensä 4 267 opintotuntia vapaan sivistystyön koulutusta ja niihin osallistui yhteensä 4 647 opiskelijaa. 

Temaattisesti suurin osa koulutuksista liittyi edellisten vuosien tapaan suomen kielen oppimiseen tai kansalais- ja järjestötoimintaan. Koronasta alkaa selvästi olla aikaa, sillä etäkoulutus oli vähenemään ja lähikoulutus kasvamaan päin. 

Tuemme kanssajärjestäjien koulutusta antamalla koulutukseen taloudellista ja pedagogista tukea sekä tuottamalla koulutusta tukevaa oppimateriaalia. Taloudellinen tuki kanssajärjestäjille oli viime vuonna keskimäärin noin 20€ opintotunti. 

Opintokeskus Visio on vihreiden oma koulutuskeskus, mikä näkyy koulutustarjonnassamme. Koulutimme mm. vihreiden yhdistysten puheenjohtajia, kunta- ja aluepäättäjiä, puoluekokousväkeä  sekä vihreästä politiikasta kiinnostuneita aktiivisia kansalaisia. 

Viime vuonna tuotimme myös Vihreä puolue -verkkokurssin ajatellen erityisesti uusia vihreitä toimijoita. Puolue on omanlaisensa organisaatio ja sen toiminnan tunteminen auttaa toimimaan aktiivisena puolueen jäsenenä. 

Olemme myös koto-kouluttaja ja iso osa omaa kurssituotantoamme on aikuisille maahanmuuttaneille suunnattua luku- ja kirjoitustaidon koulutusta. Meillä on opiskelijoiden kotoutumissuunnitelmiin kirjattua päätoimista suomen kielen koulutusta ja lisäksi koulutamme maahanmuuttajataustaisia kotiäitejä.

Tätä kaikkea ole vapaa sivistystyö Visiossa vuonna 2023. Poliittinen koulutus on tärkeä osa toimivaa demokratiaa ja tulemme jatkossa keskittymään entistä vahvemmin juuri siihen. Lisäksi haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta tänne saapuvat maahanmuuttajat oppisivat lukemaan ja kirjoittamaan. Luku- ja kirjoitustaito on sekä itsenäisen elämän että osallisuuden ja yhteiskunnan aktiivisen jäsenen perusedellytys.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa