Hyppää sisältöön

Meillä on uusi strategia – keskiössä vihreä aate ja vihreä liike 

Blogi

Pauliina Lehtinen, Vihreä sivistysliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja ja strategiatyöryhmän pj 

Katja Alvoittu, pääsihteeri, stretegiatyöryhmän sihteeri 

Vuoden alusta Vision toimintaa ohjaa uusi strategia, jota työstimme hallituksen, työntekijöiden ja tärkeimpien sidosryhmien kanssa koko viime vuoden. 

Strategiaa työstettiin vaativina aikoina. Valmistelun aikana puolue koki vaalitappion ja Suomen hallitus päätti tehdä isot leikkaukset vapaaseen sivistystyöhön eli myös opintokeskuksiin. Tämä kaikki näkyy strategiassa. Se on enemmän toimintaa kaventava kuin sitä laventava. Emme etsineet uusia ideoita vaan haimme yhdessä sitä tärkeintä ydintä ja lopulta se oli kaikille kirkas:

Tärkein tehtävämme tulevina vuosina on vihreän liikkeen ja aatteen vahvistaminen. Tähän strategiseen tavoitteeseen tähtää nyt kaikki toimintamme.

Opintokeskus Visio vastaa koulutuksella jatkossa erityisesti Vihreän puolueen tarpeisiin. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että emme enää tarjoa niin paljoa avoimia kursseja esimerkiksi arjen vihreisiin tekoihin. Niitä alkaa onneksi löytyä paljon myös muilta toimijoilta! 

Myös yhdistysten itse tuottamaan pedagogiseen toimintaan tarkoitettua visiotukea markkinoidaan erityisesti Vihreille toimijoille. 

Ajatuspaja Visiossa muutos on ehkä pienempi. Toiminta tukee jatkossa Vihreän aatteen kehittymistä, mutta niin se on toivottavasti tehnyt aiemminkin. Tänä vuonna tavoite näkyy mm. siinä, että ainoa julkaisumme, joka kulkee työnimellä Vihreä kaupunkisuunnittelu, valmistaa meitä kaikkia seuraaviin kuntavaaleihin. 

Samalla asialla on myös Vihreä sivistysliitto sekä hanketoimintamme. Sivistysliitto jatkaa Vihreän aatteen tallentamista ja myös hanketoimintaa arvioidaan jatkossa voimakkaammin tästä lähtökohdasta käsin. 

Yhteistyösuhteissa strategia ohjaa keskittymään tuttuihin kumppaneihin. Opintokeskuksen tavoitteena on kehittää koulutuskonsepteja erityisesti Vihreälle kentälle ja ajatuspajan työn tuloksia jalkautetaan erityisesti puolueen piirissä. Koto-koulutuksessa eletään odottavan aikaa kunnes näemme, miten hallitus lopulta toteuttaa kotouttamiskoulutuksen rakenteellisen uudistuksen. Siihen saakka tarkkailemme tilannetta ja jatkamme silläkin saralla yhteistyötä tuttujen kumppaneiden kanssa. 

Meillä on vaalien ja leikkausten myöstä selvästi vähemmän resursseja ja tavoitteena on hyvän vihreän periaatteen mukaan saada vähemmästä irti enemmän. Siksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan yksinkertaistamaan toimintoja. Olemme jo käynnistäneet visiotuen uudistamisen ja pyrkineet tiivistämään yhteistyötä esimerkiksi hankinnoissa ja sillä tiellä on hyvä jatkaa. 

Tämä strategia ohjaa tulevina vuosina Vision toimintaa ja uskomme, että se antaa toimistolle hyvän kompassin arkisiin valintoihin. 

Iso kiitoksemme kaikille teille, jotka annoitte ajatuksianne ja aikaanne  strategian laadintaan. Tältä pohjalta on hyvä suunnata uuteen vuoteen. 

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa