Hyppää sisältöön

Visiotuki uudistuu!

Blogi

Katja Alvoittu

Kirjoittaja on Vihreän sivistysliiton pääsihteeri ja Opintokeskus Vision opintojohtaja.

Opintokeskukset ovat järjestöllisen koulutuksen asiantuntijoita ja tukijoita. Järjestämme Visiossa paljon koulutusta itse omana toimintana, mutta tärkeä osa toimintaamme on myös yhdistysten koulutustoiminnan tukeminen. Se voi olla joko taloudellista tukea (Visiotuki) tai esimerkiksi räätälöityjä oppimateriaaleja tai pedagogista tukea. 

Olemme myöntäneet Visiotukea jo muutaman vuosikymmenen sellaisille yhdistyksille, jotka jakavat keskeiset arvomme ja järjestävät sen mukaista koulutustoimintaa. Vuosien saatossa tämä Visiotukea saavien yhdistysten joukko on kasvanut ja moninaistunut. Myönnettävien tuntien määrä on kuitenkin pysynyt monta vuotta samana. 

Halusimme uudistaa tuen, jotta saisimme kumppaneiksi enemmän samalla asialla olevia yhdistyksiä. Tällöin mahdollisuutemme tarjota opintokumppaneillemme myös muuta kuin taloudellista tukea ovat paljon paremmat – ja siinä haluamme tulevaisuudessa onnistua entistä paremmin.

Alla on Visiotuen  keskeiset muutokset, jotka tulevat voimaan vuoden 2024 alusta: 

  • Keskitämme visiotukea tietyn tyyppisille yhdistyksille. Tukea voivat jatkossa saada Vihreät yhdistykset, kielikoulutusta ja kotouttamistyötä tekevät yhdistykset sekä sellaiset vihreät arvot jakavat yhdistykset, jotka keskittyvät toiminnassaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen 
  • Rajaamme myös koulutuksen teemoja. Jatkossa kaikessa Opintokeskus Vision koulutuksessa – sekä itse että opintokumppaneiden kanssa toteuteutetussa koulutuksessa – keskitytään kahteen teemaan: kansalais- ja järjestötoimintaan sekä kotouttamiseen. Kun me koulutamme samoista aiheista kuin te, on meillä varmasti myös enemmän annettavaa toisillemme. 
  • Samalla yksinkertaistamme tukea niin, että se on vuoden 2024 alusta kaikille kumppaneille sama 25€/opintotunti ja rahoitus voi kattaa 75% koulutuksen kokonaiskuluista. 

Näillä rajauksilla tavoittelemme sitä, että osaisimme palvella opintokumppaneitamme aiempaa paremmin. Lukuisat koulutustoimintaanne osallistuvat ihmiset ovat Visiotuetun koulutuksen kautta saaneet omassa yhteisössään osallistua juuri heille räätälöityyn ja heidän  kiinnostaviin koulutuksiin. 

Uskon, että olemme yhdessä lisänneet ihmisten hyvinvointia, osallisuutta ja kansalaistaitoja elinikäisen oppimisen hengessä. Yhteisöllisyys, sivistys ja yhdessä oppiminen ovat tärkeitä nyt ja aina. 

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa