Hyppää sisältöön

Meillä on kestävän tulevaisuuden sertifikaatti!

Blogi

opintojohtaja Katja Alvoittu henkilökuvassa vihreässä ympäristössä.

Kirjoittaja Katja Alvoittu on Opintokeskus Vision opintojohtaja.

Saimme OKKA-säätiöltä tiedon, että kestävän kehityksen sertifikaattimme on uusittu – eikä vaan uusittu, vaan päivitetty kestävän tulevaisuuden indikaattoreiden mukaiseksi.

Sehän sopii meille, sillä tavoitteenamme on olla yhteiskuntaa uudistava oppilaitos, joka tarjoaa välineitä kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Se on paljon tavoiteltu, mutta ainakin meillä on koko opintokeskuksen toiminnan kattava kehittämissuunnitelma, jota voimme alkaa panna toimeen. Suunnitelman ytimessä on opetus, toimintakulttuuri ja johtaminen.

Tarvitaan myös kokonaan uusia ajatuksia, uusia tapoja elää, kuluttaa ja vaikuttaa. Onneksi niitäkin koko ajan syntyy. On jakamistaloutta ja kiertotaloutta, on lähimatkailua ja maata pitkin matkustamista, on vegaanista tammikuuta ja hävikkiravintola.

Opetuksessa tavoitteena on tarjota koulutusta, joka vastaa tulevaisuuden osaamistarpeeseen, kehittää opetusmenetelmiä ja selvittää koulutuksen vaikuttavuutta.

Toimintakulttuurin kehittämisessä tavoitteena on vahvistaa toiminnan vastuullisuutta ja työntekijöiden hyvinvointia, laatia seuraava strategia osallistamalla keskeiset tahot ja kehittämissuunnitelma huomioiden.

Johtamisessa tavoitteena on vahvistaa organisaation osaamista ja toimintakykyä, lisätä yhdessä tekemistä ja avoimuutta sekä vahvistaa viestintäosaamista.

Minulle prosessissa kiinnostavinta oli arvioida toimintaamme siltä kantilta, missä määrin toiminta on (vanhaa) toisintavaa ja missä määrin tulevaa ennakoivaa tai sitä uudistavaa. Kaikkea sopii olla mukana, mutta kun lähtökohtana on muuttaa maailmaa, se ei onnistu vain tehostamalla sitä mitä jo teemme.

Tulevaisuuden haasteet ovat niin valtavia, että ne eivät ratkea tekemällä vähän paremmin tai vähän enemmän sitä mitä jo nyt teemme. Tarvitaan myös kokonaan uusia ajatuksia, uusia tapoja elää, kuluttaa ja vaikuttaa. Onneksi niitäkin koko ajan syntyy. On jakamistaloutta ja kiertotaloutta, on lähimatkailua ja maata pitkin matkustamista, on vegaanista tammikuuta ja hävikkiravintola.

Tässä kaikessa haluamme ehdottomasti olla mukana!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa