Hyppää sisältöön

Luontodialogipäivä 9.3. – tule mukaan!

Blogi

opintojohtaja Katja Alvoittu henkilökuvassa vihreässä ympäristössä.

Kirjoittaja Katja Alvoittu on Vihreän Sivistysliiton pääsihteeri ja Opintokeskus Vision opintojohtaja.
Kuva: Salla Merikukka


Sitra järjestää Suomen suurimman Luontodialogi -päivän keskiviikkona 9.3. ja aiomme olla siinä mukana! 

Päivän tavoitteena on ymmärtää paremmin suomalaisten moninaisia luontosuhteita: Miksi ne ovat kullekin merkityksellisiä ja mikä meitä estää pysäyttämästä luontokatoa? 

Opintokeskus Vision järjestämässä dialogissa puhutaan omasta luontosuhteesta ja siitä, kuinka meistä tuli luonnonsuojelijoita. Tule sinäkin kertomaan, mikä teki sinusta luonnonsuojelijan ja mitä luonto sinulle merkitsee.

Minusta tuli luonnonsuojelija Tampereen yliopistossa vuonna 1994. Luin kirjastossa Maailman tila -kirjaa, jossa kuvattiin kalakantojen kehitystä. Tuolloin ajattelin, että luonto ei kestä tätä menoa, eikä lopulta ihminenkään. 

Ajatuspaja Vision järjestämässä dialogissa puhutaan luonnon korvaamattomuudesta ja luontohaittojen kompensaatiosta. 

Ihminen valtaa jatkuvasti elintilaa luonnolta kun se rakentaa uusia asuinalueita, teitä ja tehtaita. Luonnolle aiheutettujen haittojen minimointi on aina ensisijaista, mutta väestön kasvaessa ja kaupungistumisen jatkuessa kaikkia haittoja ei ole mahdollista välttää. Tule mukaan pohtimaan, auttaisiko haittojen kompensointi suojelemalla luontoa jossakin toisaalla, ja jos, niin miten se tulisi tehdä. 

Dialogien yhteenvetoa käytetään Sitran Luontoviisas Suomi 2035 -visiotyön tukena. Keväällä julkaistavan vision on tarkoitus olla realistinen kuva luontopositiivisesta Suomesta – maasta, jossa luonnon köyhtyminen on saatu yhteistyöllä pysäytettyä.

Tule sinäkin mukaan! 

Ilmoittaudu mukaan täällä

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa